Σε μια περίοδο που οι κυβερνήσεις ανά τον κόσμο καταρτίζουν ειδικό σχεδιασμό ώστε να εμβολιάζονται όλο και περισσότεροι πολίτες, θεσπίζοντας ειδικά περιοριστικά μέτρα για τους ανεμβολίαστους, το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων των ΗΠΑ διαμηνύει ότι όσοι δεν έχουν λάβει και τις δύο δόσεις διατρέχουν κατά 11 φορές υψηλότερο κίνδυνο να πεθάνουν από κορωνοϊό.

Οι ανεμβολίαστοι, ακόμη, είναι κατά 10 φορές πιο πιθανό, σε σχέση με τους εμβολιασμένους, να νοσήσουν βαριά και να νοσηλευτούν με κορωνοϊό.

Σε ακόμη μια έρευνα, που δημοσίευσε το CDC, φαίνεται ότι το εμβόλιο της Moderna είναι πιο αποτελεσματικό όσον αφορά στην αποτροπή νοσηλειών σε σχέση με εκείνα των Pfizer-BioNTech και Johnson & Johnson.

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, όσοι έχουν έχουν λάβει το εμβόλιο της Moderna προστατεύονται κατά 95% από τη νοσηλεία, κατά 80% εκείνοι που έχουν λάβει της Pfizer και κατά 60% εκείνοι που έχουν λάβει της Johnson & Johnson.

Υψηλόβαθμοι υγειονομικοί αξιωματούχοι υπογραμμίζουν, πάντως, ότι είναι προτιμότερο κανείς να εμβολιάζεται αμέσως παρά να περιμένει για το εμβόλιο της προτίμησής του.

«Ο εμβολιασμός λειτουργεί και προστατεύει από επικίνδυνες παρενέργειες του κορωνοϊού», καταλήγει το CDC στο συμπέρασμά του.

Την ίδια στιγμή, ο Τζο Μπάιντεν, επιχειρώντας να αναχαιτίσει την επέλαση της ινδικής μετάλλαξης, επέβαλε την υποχρεωτικότητα εμβολιασμού ή εβδομαδιαίο τεστ για τις επιχειρήσεις που απασχολούν πάνω από 100 εργαζόμενους.