Η μητρική εταιρεία του ιταλικού ομίλου ποτών Davide Campari-Milano δήλωσε ότι δεν γνωρίζει για οποιαδήποτε έρευνα μετά από αναφορές σχετικά με υποτιθέμενη φοροαποφυγή.

Η Lagfin με έδρα το Λουξεμβούργο απάντησε σε δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης που ισχυρίζονται ότι είχε αμελήσει να πληρώσει φόρους ύψους 1 δισεκατομμυρίου ευρώ (1,1 δισεκατομμυρίου δολαρίων) και δήλωσε ότι «δεν έχει εκδοθεί καμία επίσημη ειδοποίηση αξιολόγησης», σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε αργά την Τετάρτη. Η Campari δήλωσε ξεχωριστά ότι δεν βρίσκεται υπό έρευνα.

Οι μετοχές της Campari υποχώρησαν έως και 3% στις συναλλαγές στο Μιλάνο την Πέμπτη, όπως μεταδίδει το Bloomberg.
«Αν και δεν υπάρχει ουσιαστική επίπτωση στους λογαριασμούς της Campari, αναμένουμε μια προσωρινή αρνητική αντίδραση της τιμής της μετοχής λόγω του αντίκτυπου στη φήμη», έγραψε η αναλύτρια της Banca Akros, Πάολα Σαγκλιέτι, σε σημείωμα προς τους πελάτες της.

Η κατασκευάστρια εταιρεία της Aperol βρέθηκε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος μετά την αναφορά του ιταλικού ειδησεογραφικού πρακτορείου Ansa ότι οι αρχές ερευνούν τη μητρική της εταιρεία για τη μη καταβολή του λεγόμενου «φόρου εξόδου» για εισοδήματα ύψους 5 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Η Lagfin κατέχει το 50,91% των μετοχών της Campari, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg.

Διαβάστε ακόμη