Ιστορικό τέκνο της General Motors η Buick έχει γράψει τη δική της λαμπρή περίοδο σε περασμένες δεκαετίες. Το 1967 παρουσίασε το πιο προχωρημένο ως τότε Wildcat, σε δίθυρο και πεντάθυρο, μετά ακολούθησαν άλλες εκδοχές και πρωτότυπα και τώρα η αγριόγατα επανέρχεται ως νέο πρωτότυπο concept, που σχεδιάστηκε για να σηματοδοτήσει μια επαναστατική αλλαγή για τη μάρκα, καθώς κινείται, πλέον, στο να προσφέρει μόνο ηλεκτρικά οχήματα στη Βόρεια Αμερική, κατά βάση, μέχρι το τέλος αυτής της δεκαετίας.

Το αυτοκίνητο αντικατοπτρίζει τις μελλοντικές σχεδιαστικές και τεχνολογικές κατευθύνσεις της 119χρονης μάρκας, συμπεριλαμβανομένου ενός σημαντικά επανασχεδιασμένου λογότυπου για πρώτη φορά σε περισσότερα από 30 χρόνια. Ο διευθυντής μάρκετινγκ της Buick, Ρομπ Πέτερσον, δήλωσε, ωστόσο, ότι στοιχεία του Wildcat θα συμπεριληφθούν στα οχήματα Buick – τόσο τα παραδοσιακά οχήματα με κινητήρα εσωτερικής καύσης όσο και τα EVs, από το επόμενο έτος. Ένα νέο SUV με φυσικό αέριο με τα νέα χαρακτηριστικά και το λογότυπο θα παρουσιαστεί αυτό το φθινόπωρο για την αγορά των ΗΠΑ, είπε ο Πέτερσον.

Αναμένεται να κυκλοφορήσει την επόμενη χρονιά. Ενώ η Buick καλύπτει τη μικρότερη γκάμα οχημάτων της GM στις ΗΠΑ, η μάρκα είναι εξαιρετικά σημαντική για την αυτοκινητοβιομηχανία στην Κίνα, όπου υπήρξε εξέχων παίκτης πολυτελείας για δεκαετίες. Η GM έκανε γνωστό, είπε, ότι μέχρι το 2035 σχεδιάζει να προσφέρει αποκλειστικά ηλεκτρικά οχήματα. Η πολυτελής μάρκα Cadillac της έχει θέσει επίσης ξεχωριστό στόχο να είναι πλήρως ηλεκτρική έως το 2030. Η Buick είπε ότι το πρώτο της EV για τις ΗΠΑ αναμένεται το 2024 στην πλατφόρμα μπαταριών Ultium της GM. Θα ακολουθήσουν αρκετά νέα ηλεκτρικά και μέχρι το 2030 η μάρκα δεν θα προσφέρει πλέον οχήματα με κινητήρες εσωτερικής καύσης στη Βόρεια Αμερική. Τα μελλοντικά EV της Buick θα κυκλοφορήσουν με το όνομα Electra, ένα πρώην όνομα οχήματος που χρησιμοποιούσε η μάρκα για δεκαετίες μέχρι το 1990.

Η Buick χρησιμοποιεί το όνομα Wildcat για σχεδόν 70 χρόνια, μεταξύ άλλων για άλλα πρωτότυπα οχήματα και αυτοκίνητα παραγωγής τις δεκαετίες του 1960 και του 1970. Η εταιρία υπολογίζει στη μετακίνησή της στα ηλεκτρικά οχήματα για να βοηθήσει στην απομάκρυνση της βαριάς εικόνας της ως κατασκευαστή οχημάτων για ηλικιωμένους και για να βοηθήσει στην προσέλκυση νέων, νεότερων αγοραστών.

Το πρωτότυπο όχημα, όχι μόνο φέρει νέο λογότυπο και σχεδιασμό, αλλά είναι επίσης ένα μικρότερο, πιο κομψό Buick από αυτό που κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή στην αγορά. Η μάρκα προσφέρει αποκλειστικά crossover ή SUV από το έτος μοντέλου 2021. Ο Peterson είπε ότι η Buick θα συνεχίσει να επικεντρώνεται στην παραγωγή νέων SUV, αν και δεν απέρριψε εντελώς την ιδέα να κυκλοφορήσει ένα πιο κλασικό αυτοκίνητο για τη μάρκα κάποια στιγμή. Η Buick επέλεξε να κυκλοφορήσει ένα πρωτότυπο αυτοκίνητο, αντί για ένα SUV, για να βοηθήσει με τη δυναμική εμφάνιση και τις αναλογίες του, δήλωσε η Πινάτσο, υπεύθυνη εξωτερικής και εσωτερικής σχεδίασης της Buick.

«Είμαστε όλοι υπέρ της γλυπτικής ομορφιάς. Αυτό είναι το νέο πρόσωπο της Buick και πραγματικά μας επιτρέπει έναν τέλειο καμβά», είπε. «Αυτό καταλήγει να είναι μια έκφραση φιλοσοφικά και οπτικά για το πού πηγαίνει η μάρκα στο μέλλον». Το εξωτερικό του οχήματος είναι πολύ πιο επιθετικό από τα σημερινά μοντέλα της μάρκας, με μεγάλη, χαμηλή μάσκα με οριζόντιες γραμμές και νέα χαρακτηριστικά «φτερωτά» φώτα μπροστά και πίσω. Η οροφή γύρω από τις πόρτες έχει επίσης γωνία προς τα πάνω για ευκολότερη είσοδο και έξοδο.

Μέσα στο αυτοκίνητο τεσσάρων θέσεων υπάρχει μια «πλωτή» κεντρική κονσόλα που εκτείνεται από το μπροστινό μέρος του οχήματος μέχρι τα πίσω καθίσματα. Διαθέτει λευκά καθίσματα με κόκκινες ζώνες ασφαλείας που περιβάλλονται από ένα πράσινο εσωτερικό «legato». Ο πίνακας ελέγχου είναι μια οθόνη LCD 30,4 ιντσών και ένα τιμόνι που είναι ημιδιαυγές.

Το νέο λογότυπο της Buick διαθέτει τις τρεις ασπίδες της μάρκας, οι οποίες χρονολογούνται από τη δεκαετία του 1950, αλλά με πιο μοντέρνο και καθαρό τρόπο. Τα κύρια λογότυπα στο πρωτότυπο όχημα διαθέτουν φωτιζόμενα «φτερωτά» μπαστούνια χόκεϊ, ενώ οι τροχοί είχαν το φόντο των ραβδιών γεμάτο με τα χαρακτηριστικά κόκκινο, λευκό και μπλε χρώμα του Buick.