Η ΑΕΚ παρουσιάστηκε βελτιωμένη και έδειξε να βρίσκει αγωνιστική ταυτότητα, όμως προς το παρόν υστερεί σε ποιότητα και λύσεις. Η ομάδα χρειάζεται ποιοτικές προσθήκες σε όλες τις γραμμές για να ανέβει επίπεδο. Αυτό φάνηκε στο φιλικό με την Μπριζ, όπου η ομάδα του Μιλόγεβιτς γνώρισε την ήττα με 2-1.

Το ματς ξεκίνησε με γκολ από τα… αποδυτήρια για τη Μπριζ, μόλις στο 2’! Μετά από εκτέλεση κόρνερ, οι Βέλγοι πήραν την πρώτη κεφάλια και ανενόχλητος στο δεύτερο δοκάρι ο Ντε Κέτελερ θα κάνει το 1-0.

Η Ένωση άρχισε να κρατάει μπάλα και να πατάει καλύτερα στα πόδια της και στο 18’ έγινε για πρώτη φορά απειλητική. Μετά από ωραία συνεργασία η μπάλα έφτασε στον Ανσαριφάρντ, που από πλάγια θέση μέσα στην περιοχή δεν κατάφερε να νικήσει τον τερματοφύλακα της Μπριζ. Ενώ τέσσερα λεπτά μετά η εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Γκαρσία πέρασε ελάχιστα άουτ.

Η Μπριζ «απάντησε» με ένα συρτό σουτ του Ντε Κέτελερ που έφυγε δίπλα από το δοκάρι του Τσιντώτα. Στο 37’ η Ένωση βρέθηκε και πάλι σε θέση για γκολ, όμως το σουτ του Ανσαριφάρντ κόντραρε στα σώματα των αμυντικών της Μπριζ.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την ΑΕΚ πιο επιθετική και κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσια στο 57’. Μετά από προσπάθεια του Αλμπάνη η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό της Μπριζ, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα για το 1-1. Ενώ στο 63’ λίγο έλειψε να γίνει και η ανατροπή, με τον Ανσαριφάρντ να σπαταλά μεγάλη ευκαιρία για να σκοράρει, σουτάροντας άουτ.

Σταδιακά οι δύο προπονητές άλλαξαν πολλά πρόσωπα στην ενδεκάδα. Κάτι που είχε ως αποτέλεσμα ο ρυθμός να πέσει αισθητά. Η Ένωση έδειξε μάλλον να οπισθοχωρεί μετά τις κινήσεις του Μιλόγεβιτς, με την Μπριζ να γίνεται πιο επιθετική. Στο 80’ οι Βέλγοι είχαν μια καλή στιγμή, με το σουτ του Κάιπετ μετά από έμμεσο να κοντράρει στα σώματα και την μπάλα να φεύγει κόρνερ.

Στο 87’ η Μπριζ θα βρει τελικά το γκολ. Μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Πέρεζ πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, διαμορφώνοντας το τελικό 2-1 υπέρ της Μπριζ, στο τελευταίο φιλικό της ΑΕΚ επί ολλανδικού εδάφους.

Α.Ε.Κ.: Τσιντώτας, Μπακάκης, Νεντελτσιάρου, Τζαβέλλας, Λόπες, Σάκχοφ, Σιμάνσκι, Τάνκοβιτς, Γκαρσία, Αλμπάνης, Ανσαριφάρντ.

Αγωνίστηκαν από το 65′ και μετά οι: Μαχαίρας, Ραντόνια, Σαμπανάτζοβιτς, Κοσίδης, Νταντσένκο, Σβάρνας, Ρουκουνάκης, Μιτάι.