Η ΑΕΚ φανέρωσε τις γνωστές, από πέρσι, αδυναμίες της στο δεύτερο φιλικό επί Ολλανδικού εδάφους. Τραγική ανασταλτική λειτουργία και παιδαριώδη αμυντικά λάθη έφεραν την ήττα με 3-1 από τη Φέγενορντ και την προσγείωση στην πραγματικότητα.

Τα κενά είναι γνωστά από το ξεκίνημα της προετοιμασίας, μεταγραφές όμως δεν γίνονται για να καλυφθούν τα κενά κι έτσι, μοιραία, η ομάδα παρουσιάζει αυτό το πρόσωπο.

Το ματς

Η ΑΕΚ ξεκίνησε καλά το παιχνίδι, είχε κοντά τις γραμμές της και συνοχή στο παιχνίδι της. Το σύνολο του Μιλόγεβιτς είχε παραχωρήσει την κατοχή της μπάλας στους Ολλανδούς, πιέζοντας ψηλά με τους Τάνκοβιτς, Ανσαριφάρντ και Μάνταλο. Στο 6’, η Φέγενορντ βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα, γκολ το οποίο όμως ακυρώθηκε για επιθετικό φάουλ πάνω στον Τσιντώτα.

Δύο λεπτά αργότερα, οι Ολλανδοί άγγιξαν το γκολ όταν μετά από φάση διαρκείας στα καρέ του Έλληνα κίπερ με την μπάλα να βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια τον Μπακάκη να απομακρύνει.

Στο 14’, η πίεση της ΑΕΚ απέδωσε καρπούς! Στην πρώτη ουσιαστικά στιγμή τους στο ματς, οι «κιτρινόμαυροι» έκλεψαν την μπάλα στα χώρο της μεσαίας γραμμής, ο Τάνκοβιτς διένυσε αρκετά μέτρα από τα δεξιά, πάτησε περιοχή και με όμορφο διαγώνιο σουτ νίκησε τον Μπίλοου.

Οι γηπεδούχοι όσο παιρνούσε η ώρα ανέβαζαν στροφές βάζοντας δύσκολα στην άμυνα της ΑΕΚ, η οποία παρουσίασε μεγάλα κενά στην ανασταλτική της λειτουργία. Ειδικά τα δύο στόπερ, Λάτσι και Νεντελτσιάρου αντιμετώπισαν πολλά προβλήματα με βαθιές μπαλιές στην πλάτη τους.

Η κάκιστη αμυντική αντίδραση της ΑΕΚ, έδωσε το δικαίωμα στη Φέγενορντ να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα τρεις φορές σε ισάριθμες στιγμές μέσα σε εννέα λεπτά. Αρχικώς, ο Λίνσεν στο 29′ έφερε το ματς στα ίσα μετά από ωραία μπαλιά στην πλάτη της άμυνας και ακόμα καλύτερο τελείωμα, με ψηλοκρεμαστό πλασέ. Στο 32′, οι Ολλανδοί έκρυψαν την μπάλα μέσα στην περιοχή της ΑΕΚ και με τον Μπάνις από κοντά έκαναν το 2-1.

Στο 38’, Τσιντώτας και Λάτσι έκαναν τραγικά λάθη, με τη Φέγενορντ να κλέβει την μπάλα μέσα στη μεγάλη περιοχή, και τον Σινέστρα σαν σε προπόνηση να ανεβάζει τον δείκτη του σκορ στο 3-1. Αμέσως μετά το τέρμα, ο Σέρβος τεχνικός της Ένωσης έριξε στο παιχνίδι τον Λόπες στη θέση του Λάτσι.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η ΑΕΚ άλλαξε το σύστημά της, παίζοντας 4-4-1-1, με τον Μάνταλο να κινείται πίσω από τον Ανσαριφάρντ, και τον Λιβάι Γκαρσία να παίρνει τη θέση του Σάκχοφ. Στο 52′, η ελληνική ομάδα απείλησε μετά από πολύ ώρα, με τον Ιρανό φορ να πιάνει ένα δυνατό σουτ από τη μεγάλη περιοχή, με τον Μπίλοου να βγάζει δύσκολα.

Ανασταλτικά η Ένωση συνέχισε να έχει προβλήματα, με τον Τσιντώτα να κάνει ακόμα ένα λάθος στο 70′, τροφοδοτώντας αντίπαλο, και τον Γαλανόπουλο να κόβει σωτήρια τελευταία στιγμή.

Στο 74′, ο Ραντόνια πάτησε περιοχή έκανε το σουτ όμως κόπηκε τελευταία στιγμή, ενώ έξι λεπτά αργότερα, ο Χριστόπουλος έκανε ωραία ενέργεια από τα αριστερά, άδειασε δύο παίκτες, όμως το σουτ που επιχείρησε ήταν αδύναμο, με τον κίπερ των Ολλανδών να μπλοκάρει εύκολα.

ΑΕΚ (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Τσιντώτας, Μπακάκης (67’ Νταντσένκο), Νεντελτσιάρου, Λάτσι (40’ Λόπες), Μιτάι (67’ Ραντόνια), Σάκχοφ (46’ Γκαρσία), Σιμάνσκι (67’ Σαμπανάτζοβιτς), Γαλανόπουλος (76’ Χριστόπουλος), Τάνκοβιτς, Μάνταλος (76’ Ρουκουνάκης), Ανσαριφάρντ (55’ Κοσίδης).

Φέγενορντ: Μπίλοου, Πέντερσεν, Σένεσι, Μαλάσια, Ντίμερς, Φερ, Τιλ, Τούρνστρα,Σινιστέρα, Μπάνις, Λίνσεν