Ο Γιάννης Γιαννιώτας πρέπει να έχει αδυναμία από την μία στην μυθολογία και στους αρχαίους Θεούς του Ολύμπου κι από την άλλη στο…γράμμα άλφα (θα καταλάβετε τι εννοώ παρακάτω). Έτσι, εν μέρει, μπορεί να εξηγηθεί κιόλας και το πρώτο, δηλαδή πως από εκεί που συζητούσε με τον Άρη, βρέθηκε τελικά να επιλέγει τον Απόλλωνα Σμύρνης! Για να δικαιώσει και την στήλη, που έκανε την σχετική αποκάλυψη!

Ο Απόλλων , λοιπόν, είναι από το πρωί της Τρίτης (28/12) η 9η ομάδα στην καριέρα του 28χρονου διεθνή εξτρεμ από την Χαλκιδική. Προηγήθηκαν οι Άρης/Φορτούνα Ντίσελντορφ/Αστέρας Τρίπολης/Ολυμπιακός/ΑΠΟΕΛ/Βαγιαδολίδ/ΑΕΚ/Απόλλων Λεμεσού. Σημειολογικά το όνομα στις 6 από τις 9 ομάδες του ξεκινάει από άλφα ενώ την προηγούμενη 2ετία έπαιζε στην Κύπρο για τον Απόλλωνα (έμεινε ελεύθερος το καλοκαίρι) και τώρα στην Ελλάδα θα παίζει ξανά για Απόλλωνα (της Ριζούπολης)!

Ο 28χρονος διεθνής εξτρέμ είναι αλήθεια πως αρχικά δεν ψηνόταν από το έντονο φλερτ του ουραγού της Super League. Περίμενε τον αγαπημένο του Άρη, ήθελε να μείνει Θεσσαλονίκη τώρα που έγινε και πατέρας, είχε και μια αρχική συμφωνία (από τέλη Νοέμβρη) με τον Καρυπίδη. Όταν όμως, η μεταγραφή/επιστροφή του στο “Βικελίδης” μπήκε στον “πάγο” – βασικά λόγω Μάντζιου – ο Γιαννιώτας δεν θέλησε να ρισκάρει μένοντας κι άλλο χωρίς ομάδα και έτσι πήρε την μεγάλη απόφαση και πήγε εκεί που τον ήθελαν πολύ! Στην Ριζούπολη…

Ο Ιωνικός, ο Παναιτωλικός και η Ανόρθωση ήταν οι ομάδες, από Ελλάδα και Κύπρο, που είχαν δείξει ενδιαφέρον για τον free Γιαννιώτα. Κατέληξε τελικά στον Απόλλωνα του Φέστα, παρότι ενδιάμεσα προέκυψε και μια δελεαστική οικονομικά προσφορά από Κορέα (δεν ήθελε να πάει) ενώ έκανε γκέλ και σε σουηδικές ομάδες (η νέα σεζόν εκεί ξεκινάει Φεβρουάριο).

Βέβαια ο Γιαννιώτας υπέγραψε στην “Ελαφρα Ταξιαρχία” συμβόλαιο 6 μηνών. Αυτό δείχνει και το κίνητρό του να… γυαλίσει ξανά το όνομα του στο χώρο. Κάτι που μπορεί να ωφελήσει και τον Απόλλωνα που ψάχνει τον Γενάρη παίκτες με ατομική ποιότητα που θα κάνουν την διαφορά και θα τον σώσουν…

Το αλγερινό σενάριο με δυο Γαλλοαναθρεμένους διεθνείς μεσοεπιθετικούς και ο καλοκαιρινός ορίζοντας

Γιασίν Μπραχίμι και Φαρίντ Μπουλάγια. Δύο διεθνείς Αλγερινοί μεσοεπιθετικοί, που είναι όμως, Γαλλοαναθρεμένοι και με γαλλικό διαβατήριο (λεπτομέρεια που έχει την σημασία της…) και δεδομένα θα απασχολήσουν τα εγχώρια ΜΜΕ μελλοντικά…

Στα 31 του χρόνια ο πρώτος, περισσότερο εξτρέμ και λιγότερο “δεκάρι” το αντίθετο δηλαδή με τον δεύτερο, που είναι και κατά τρία χρόνια νεότερος.Παίκτες αντίστοιχα της Αλ Ραϊαν του Κατάρ με χρηματιστηριακή αξία 8.000.000 και της γαλλικής Μέτς με χ.α. 5.000.000 ευρώ…

Πάμε και στο παρασύνθημα με… πηγή προέλευσης της Αλγερία! Και για τον Μπραχίμι (με σπουδαία 5ετή καριέρα στην Πόρτο, όταν η αξία του – το 2018- έφτασε μέχρι και τα 26 εκατομμύρια κι ενώ έφτασε κοντά σε Άρσεναλ κι Εβερτον) και για τον Μπουλάγια μας μεταφέρθηκε από…πρώτο χέρι πως αποτελούν δύο περιπτώσεις/υποθέσεις που έχουν προταθεί κι απασχολούν ή έστω εξετάζονται από τον Ολυμπιακό.

Με … ορίζοντα μάλιστα ερχόμενου καλοκαιριού!Δεν ξέρω αν αποτελεί σύμπτωση αλλά τόσο το συμβόλαιο του Μπραχίμι, όσο και του Μπουλάγια, τελειώνουν τον ερχόμενο Ιούνιο.

Ειδικότερα για τον Μπραχίμι,που έκανε καριέρα ως αριστερός εξτρεμ, άκουσα πως αρέσει πολύ και στον Πέδρο Μαρτίνς,παρότι το “ερυθρόλευκο” ρόστερ είναι γεμάτο στα λεγόμενα “φτερά!

Το … τωρινό ρόστερ του Ολυμπιακού. Γιατί μέχρι το καλοκαίρι κανείς δεν μπορεί να βάλει το χέρι του στην φωτιά για τους Γκάρι Ροντρίγκες και Χένρι Ονιεκούρου κι ας αποτέλεσαν φρέσκες προσθήκες. Και μην ξεχνάμε τον πανάκριβο δανεικό Ρόνι Λόπες, ο οποίος θα πρέπει να γυρίσει στην Σεβίλλη.

“Ο Μπότο στον Ολυμπιακό δεν θα μας έκανε έκπληξη, όμως στον ΠΑΟΚ…”!

Για τον Χοσέ Μπότο σας τα γράψαμε αναλυτικά και πριν από όλους. Και για την… υψηλότατη αμοιβή του και για το ο τι αποτέλεσε 1000% απευθείας επιλογή της οικογένειας Σαββίδη και για το επικοινωνιακό μπαράζ από τα φίλια προς τον Σαββίδη ΜΜΕ που τον παρουσίαζαν σαν Μεσία – τεχνικό διευθυντή!

Μια θέση όμως, που ο Μπότο ποτέ στην καριέρα του δεν είχε (σε Μπενφίκα και Σαχτάρ) αφού ο άνθρωπος σκάουτ ήταν και στην συνέχεια αρχισκάουτερ έγινε. Για αυτό άλλωστε δεν πήρε και τις θέσεις του sporting ή του football director στην Ρόμα και την Έβερτον αντίστοιχα, που το πορτογαλικό μανατζερικό Κανάλι τον έσπρωχνε!

Η στήλη ρώτησε στην Πορτογαλία, την πατρίδα του δηλαδή, στην εκεί πιάτσα για τον Ζοσέ Μπότο και τι … ψάρια πιάνει. Αξίζει, λοιπόν, να μεταφέρω τις… αντιδράσεις τους.

Πρώτον, κάποιοι σοβαροί/μεγάλοι στην πατρίδα του, δεν πίστευαν πως ο Μπότο θα άφηνε ποτέ την Σαχτάρ για να έρθει στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στον ΠΑΟΚ. Όπως χαρακτηριστικά μας επισημάνθηκε: ” αν ερχόταν για τον Ολυμπιακό δεν θα μας έκανε καμία έκπληξη. Για τον ΠΑΟΚ όμως…”!

Δεύτερον, οι γνώστες είχαν την εξήγηση. Δηλαδή πως με την Σαχτάρ, με την οποία τελείωνε το συμβόλαιο του τον Ιούνιο, πιθανότατα δεν θα συνέχιζαν μαζί. Τουλάχιστον δεν απασχολούσε τώρα τους Ουκρανούς θέμα ανανέωσης του Μπότο. Κάτι που λέει πολλά. Για αυτό άλλωστε και ο Αχμέτοφ, με το απαραίτητο τίμημα (500.000 ευρώ), δεν έφερε αντίρρηση στον φίλο του Ιβάν για να αφήσει τον Μπότο

Τρίτον, μίλησε προσωπικά ο Ιβάν Σαββίδης με τον Μπότο και του έδωσε κίνητρα. Πολλά λεφτά για πάρτη του (κοντά στο εκατομμύριο οι ετήσιες αποδοχές του), μπάτζετ για μεταγραφες, το ελεύθερο να φέρει συνεργάτες και κυρίως μια νέα, ανώτερη θέση, στην οποία ο Πορτογάλος δεν έχει ξαναδοκιμαστεί. Γιατί άλλο τσιφ σκάουτερ κι αλλο,πολύ πιο διαφορετικό και πολυσύνθετο, να είσαι τεχνικός διευθυντής.

Τέταρτον, ο Μπότο ως σκάουτερ όλα αυτά τα χρόνια έχει μάθει να “δουλεύει” με συγκεκριμένους ανθρώπους της πιάτσας. Σκάουτ και μάνατζερ, τους οποίους εμπιστεύεται και τον εμπιστευονται…

Ο Λουτσέσκου και οι ξεκάθαροι ρόλοι/αρμοδιότητες

Στο δια ταύτα: ας περιμένουμε να δούμε τις ακριβείς αρμοδιότητες που θα έχει, όπως και τον τίτλο που θα δοθεί, στον Ζοσέ Μπότο, στον ΠΑΟΚ. Γιατί το λέω;

Πολύ απλά ο Ραζβάν Λουτσέσκου μπορεί και να χάρηκε που δεν θα ασχολείται πλέον με την ανεύρεση παικτών και θα αφοσιωθεί στο να προπονεί αλλά στην ομάδα και το ποδοσφαιρικό τμήμα θέλει να είναι το απόλυτο αφεντικό! Χωρίς… καπελώματα από κανέναν… Είτε λεγόταν Γιώργος Σαββίδης, είτε τώρα Ζοσέ Μπότο. Και ο Ρουμάνος φροντίζει να τα ξεκαθαρίζει αυτά εξαρχής αφού θεωρεί πως οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους και τις γερές συνεργασίες. Διαφορετικά…