ΠΑΠΑΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ: Ο Σωκράτης παραμένει χωρίς ομάδα μετά την καλοκαιρινή αποχώρηση του από τον Ολυμπιακό αλλά έχει τη δυνατότητα ακόμη ως ελεύθερος να πάει σε αρκετά πρωταθλήματα. Στην Ελλάδα πάντως το παράθυρο των ελεύθερων παικτών κλείνει στις 30 του Σεπτέμβρη, αν και πολύ δύσκολα θα τον βλέπαμε τώρα να πηγαίνει σε κάποια Σουπερλιγκάτη ομάδα. Οι τελευταίες πληροφορίες πάντως από την ιταλική πιάτσα agents εμφανίζουν τον Παπασταθόπουλο να συζητάει με την Σαμπντόρια του Πίρλο. Θυμίζω πώς ο Καλαματιανός αμυντικός ξεκίνησε την διεθνή του καριέρα από την Τζένοα, στην οποία τον πούλησε η ΑΕΚ του Ντέμη Νικολαΐδη ενώ η Σαμπντόρια είναι το αντίπαλο δέος στην ιταλική πόλη.
Ένα πράγμα δηλαδή σαν να πήγαινε μετά τον Ολυμπιακό στον Παναθηναϊκό ο Σωκράτης, αν και ποτέ στο ποδόσφαιρο όπως και στη ζωή, δεν πρέπει να λες ποτέ… Στο Δια Ταύτα ο Παπασταθόπουλος διατηρεί το καλό όνομα του στη γειτονική χώρα, ο κόουτς Πίρλο τον γνωρίζει πολύ καλά ενώ στη Σαμπντόρια πήγε ως ελεύθερος στις 14 Σεπτέμβρη και ο Παιτίμ Κασάμι, ο οποίος πρόλαβε να κάνει και δύο εμφανίσεις. Κάλλιστα ,λοιπόν, ο Κασάμι μπορεί να αποτελέσει τη … γέφυρα για τον μέχρι πριν από λίγους μήνες συμπαίκτη του στον Ολυμπιακό, Σωκράτη Παπασταθόπουλο, να πάει και αυτός στην Σαμπ.
ΚΟΥΑΛΙΑΤΑ: Ούτε στην βραζιλιάνικη Γκουιάμπα, στην οποία είχε σταλεί δανεικός από τον ΠΑΟΚ αρχές του χρόνου, κατάφερε να καθιερωθεί και να παίξει ο Ουρουγουανός μεσοεπιθετικός. Παρότι ο δανεισμός του τελείωνε στις 31 Δεκεμβρίου, οι Βραζιλιάνοι τον διέκοψαν και τον έστειλαν πίσω στην Τούμπα, απογοητευμένοι από την εικόνα του. Είναι χαρακτηριστικό πως ενώ ο Κουλιάτα είχε ως τις 27 Ιουνίου 11 συμμετοχές στην βραζιλιάνικη Serie A, τις συντριπτικά περισσότερες βεβαίως ως ολιγόλεπτη αλλαγή, στη συνέχεια και για 12 αγωνιστικές ήταν στις 10 εκτός αποστολής και στις 2 στον πάγκο!! Ο Ουρουγουανός ντελικάτος μεσοεπιθετικός, που παίζει αριστερό εξτρέμ και πίσω από τον φουνταριστό, αποδείχθηκε πολύ light μετά το ευρωπαϊκό και για το λατίνο αμερικάνικο ποδόσφαιρο… Στον ΠΑΟΚ με τον Λουτσέσκου έπαιξε την περασμένη σεζόν μόλις 22 λεπτά στη Superleague ένα ενενηντάλεπτο με τον ΠΑΟΚ Β ενώ είχε και δύο συμμετοχές με 103 αγωνιστικά λεπτά στα ισάριθμα ματς με την Λέφσκι, όπου ο δικέφαλος γνώρισε ταπεινωτικό αποκλεισμό…
ΜΠΟΤΟ: Στη Θεσσαλονίκη ακούγονται πολλά και για αυτή τη μεταγραφή του πρώην Αθλητικού διευθυντή της ομάδας Ζοσέ Μπότο. Βλέπετε χρέωσε τον Σαββίδη 1.800.000 για την αγορά του Κουλιάτα συν τις προμήθειες που πληρώθηκαν!!! Ο Πορτογάλος πρώην Αθλητικός διευθυντής που ήρθε στη Θεσσαλονίκη με πολλά… παράσημα στο κομμάτι του σκάουτινγκ, επικρίθηκε τα μάλα για αυτή την κίνηση του αφού έδωσε το δεύτερο μεγαλύτερο Transfer fee του περασμένου καλοκαιριού για να πάει στη Θεσσαλονίκη έναν παίκτη χωρίς ευρωπαϊκή εμπειρία, που χρειαζόταν πάρα πολλή δουλειά και όταν στην ίδια θέση υπήρχε το χρυσάφι που άκουγε στο όνομα Κωνσταντέλιας…
Ο Κουαλιάτα που κόστισε 1.800.000 και ο Φελίπε Σουάρες που προηγήθηκε και κόστισε 2.500 000 ευρώ, αποδείχθηκαν μεγάλες και και ιδιαίτερα κοστοβόρες μεταγραφικές γκάφες, πού εν τέλει έπαιξαν και αυτές το ρόλο τους για την απόλυση του Μπότο. Ο Πορτογάλος για αυτούς τους δύο μέσους, τους οποίους λάνσαρε ως μεγάλα ταλέντα και σπουδαία project αλλά στην πράξη αποδείχθηκαν της σειράς, έκανε λογαριασμό συνολικά 4.30 0.000!!! Πως να μην του κρεμάσουν μετά κουδούνια στη Θεσσαλονίκη και έτσι να τον τελειώσει ο Σαββίδης που τον έφερε κιόλας. Άλλωστε ο Μπότο και στις δύο αυτές περιπτώσεις, Κουαλιάτα και Φελίπε Σοάρες “κατηγορήθηκε” πώς συνεργάστηκε με φιλικά του γραφεία μάνατζερ, σε Ουρουγουάη και Πορτογαλία αντίστοιχα…
ΜΑΓΚΝΟΥΣΟΝ: Μόλις στο δωδέκατο δευτερόλεπτο του ντέρμπι με την ΑΕΚ έπαθε χιαστό και βγήκε νοκ άουτ τουλάχιστον για 6 μήνες. Πολύ μεγάλη απώλεια για τον Παναθηναϊκό, όχι τόσο στο ανασταλτικό του κομμάτι – ο Ισλανδός και αργός ήταν ενώ ούτε aggressive ήταν στα μαρκαρίσματά του – αλλά στο build-up του Γιοβάνοβιτς. Σε αυτό ο Μάγκνουσον είχε καταλυτική συμμετοχή με το εξαιρετικό αριστερό πόδι του από το πρώτο τρίτο του γηπέδου ενώ ήταν καλός και στο εναέριο παιχνίδι . Για αυτό ήταν το Νο 1 για τον Γιοβάνοβιτς στην ιεραρχία των πράσινων στόπερ, με νούμερο 2 τον Σέκεφελντ, νούμερο 3 τον Γεβντάι και νούμερο 4 τον Πάλμερ Μπράουν. Χωρίς τον Μάγκνουσον πλέον ο Σέρβος τεχνικός θα πρέπει να κάνει διαφοροποιήσεις και στο χτίσιμο του παιχνιδιού της ομάδας του, κάτι πού είναι πολύ σημαντικό αφού κανένας από τους τρεις διαθέσιμος στόπερ δεν μπορεί να κάνει τη δουλειά του Ισλανδού σε αυτό το κομμάτι. Λίγο τον πλησιάζει ο Γεβντάι αλλά και ο Κροάτης έκανε καλά παιχνίδια στους πράσινους ως δεξιός στόπερ και δίδυμο με τον Μάγκνουσον,όχι με τον Σέκεφελντ!Όσον αφορά το έτερο μεταγραφικό απόκτημα του καλοκαιριού στη θέση των στόπερ, δηλαδή τον Αμερικάνο Πάλμερ Μπράουν, μέχρι τώρα υπήρχε προβληματισμός αφού αργούσε να προσαρμοστεί στα θέλω του Γιοβάνοβιτς, αγωνιστικά και πνευματικά.
Μιλάμε μάλιστα για έναν παίκτη που ο Αλαφούζος πλήρωσε 1,5 εκατομμύριο ευρώ στην Τρουά για την αγορά του και αποτελεί την πιο ακριβή μεταγραφή σέντερ μπακ πού έγινε αυτό το καλοκαίρι από τις μεγάλες ελληνικές ομάδες! Σημειολογικά να επισημάνουμε πως αυτός είναι ο δεύτερος πολύ σοβαρός τραυματισμός του Μάγκνουσον την τελευταία τριετία αφού στη Ρωσία είχε πάθει ρήξη αχίλλειου μένοντας στα… πίτς κοντά στο χρόνο. Ο αχίλλειος είναι ένας πολύ σοβαρός τραυματισμός που έχει σταματήσει και… καριέρες. Ο Ισλανδός κατάφερε να επανέλθει από αυτόν να κάνει μάλιστα και μεταγραφή στον Παναθηναϊκό το περασμένο καλοκαίρι κερδίζοντας ένα συμβόλαιο με ετήσιες αποδοχές 900.000 ευρώ! Στην ελληνική πιάτσα agents θυμούνται πως ο Μάγκνουσον ως ελεύθερος είχε προταθεί το Μάιο του 2022 στην ΑΕΚ του Ματίας Αλμέιδα αλλά κόπηκε για δυο λόγους τότε. Πρώτον γιατί δεν έχει εντάσεις στο παιχνίδι του και δεύτερον επειδή φοβήθηκαν τον προηγούμενο σοβαρό τραυματισμό του…
Διαβάστε ακόμη:
- Βενετία: Κακός χαμός με σερβιτόρους που πιάστηκαν στα χέρια με πελάτες – Δείτε βίντεο
- Μαντόνα: Ξεσάλωσε με ημίγυμνες γυναίκες στα γενέθλια του 18χρονου θετού γιου της
- Σασμός – Μπισμπίκης: Εμφανίστηκε χωρίς μπλούζα και το Twitter «λύγισε» – «Ησύχασε ρε τίγρη»
- Δανάη Μπάρκα για Mente Fuerte: «Μην τρελαθώ τώρα, μία φορά διαφωνήσαμε με τη Σολωμού κι έπεσε να μας φάει»