Ο 29άχρονος Ισλανδός κεντρικός αμυντικός βρίσκεται από χθες (08/07) στην Αυστρία, όπου πέρασε με επιτυχία τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο, ενώ σήμερα, πραγματοποίησε την πρώτη του προπόνηση, υπό τις οδηγίες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς και των συνεργατών του.

Ο Χόρντουρ Μάγκνουσον μετακινήθηκε στον Παναθηναϊκό, προκειμένου να αντικαταστήσει τον Φραν Βέλεθ, ο οποίος «μετακόμισε» στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, για λογαριασμό της Αλ Φατέχ.

Το εφευρετικό βίντεο των «πράσινων» για τη μεταγραφή του διεθνούς αμυντικού

Ο Ισλανδός μαγνητοσκοπείται να εισέρχεται σε τηλεφωνικό θάλαμο και να λέει στο ακουστικό «μπορείτε να σταματήσετε την αναζήτηση κεντρικού αμυντικού, έρχομαι στον Παναθηναϊκό».

Ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε την απόκτηση του Άνταμ Τσέριν από τη Νυρεμβέργη

Στις 03/07, ο Σλοβένος μέσος συμφώνησε σε όλα με τον Παναθηναϊκό για συμβόλαιο τετραετούς διάρκειας και δύο ημέρες αργότερα, ενσωματώθηκεστην «πράσινη» αποστολή, στο Βάλχσε της Αυστρίας.

Ο Παναθηναϊκός προσέφερε 700.000€ στον γερμανικό σύλλογο, για την αγορά του 22άχρονου.

Η ανακοίνωση του Παναθηναϊκού:

«Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει την απόκτηση του Σλοβένου μέσουΆνταμ Γκνέζντα Τσέριν, ο οποίος θα ανήκει στο δυναμικό της ομάδας έως τον Ιούνιο του 2026.

Ο Άνταμ Γκνέζντα Τσέριν γεννήθηκε στις 16 Ιουλίου 1999 στην πόλη Ποστόινα της Σλοβενίας. Άρχισε το ποδόσφαιρο στην ακαδημία της Ιντρίγια, συνέχισε στη Μπράβο και σε ηλικία 15 ετών τον απέκτησε η Ντομζάλε. Στα 18 του, ήταν πια βασικός στη σλοβένικη ομάδα, όπως και στέλεχος της U19 της Σλοβενίας.

Η πορεία στη Ντομζάλε και τα κλιμάκια των εθνικών ομάδων, ήταν το εισιτήριό του για το εξωτερικό και πιο συγκεκριμένα, τη Γερμανία.

Το φθινόπωρο του 2019 η Νυρεμβέργη, ομάδα δεύτερης κατηγορίας της Γερμανίας, αγόρασε τον Τσέριν. Όμως, οι συνθήκες δεν τον εύνοησαν. Δόθηκε δανεικός για δύο χρόνια στην κροατική Ριέκα.

Εκεί έδειξε τάχιστα τις ικανότητές του. Έγινε βασικός, συμμετείχε στους ομίλους του Europa League και κέρδισε κλήση στην εθνική ανδρών της Σλοβενίας, όπου και καθιερώθηκε.

Καλωσορίζουμε τον Άνταμ στον Παναθηναϊκό».