O Στέφανος Κασσελάκης, με ένα μακροσκελές κείμενο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αποθέωσε τη Συμφωνία των Πρεσπών, ωστόσο «ξέχασε» να αναφερθεί στον «αρχιτέκτονά» της, τον Αλέξη Τσίπρα.

Είναι ξεκάθαρο ότι δεν πρόκειται για αστοχία αλλά για συνειδητή επιλογή των συντακτών της ανακοίνωσης του κόμματος και του σχολίου Κασσελάκη το να μην κάνουν καμία αναφορά στον πρώην πρωθυπουργό που υπέγραψε τις «Πρέσπες».

Και όπως είναι λογικό, τα στελέχη του παλιού ΣΥΡΙΖΑ είναι οργισμένα με αυτή την «παράλειψη».

Αυτό που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο είναι η όξυνση της ρητορικής του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Επέμεινε στο ότι «θα ξεσκίσει» την κυβέρνηση, δείχνοντας ότι θα επιλέξει το «σκληρό ροκ» στον δρόμο προς την κάλπη.

Μόνο που το δικό του «ροκ» θα έχει έντονο «άρωμα» Κρήτης, διότι όλα δείχνουν ότι επιλέγει να προχωρήσει με την ατζέντα του Παύλου Πολάκη.

Διότι δεν είναι μόνο το «ξέσκισμα» που υπόσχεται. Είναι το γεγονός ότι κάλυψε πλήρως τον Χανιώτη βουλευτή για την πρόσφατη αντιεμβολιαστική του εκστρατεία, αλλά και για την επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον του Αλέξη Τσίπρα.

Ο Αλέξης Τσίπρας από την άλλη, πρέπει να υπερασπιστεί την Συμφωνία των Πρεσπών αλλά και την πολιτική του παρακαταθήκη και άρχισε την επομένη των μεγάλων αμφισβητήσεων να έρχεται σε επικοινωνία με τον πρώην Πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ και να συζητούν για τις πολιτικές εξελίξεις στη γειτονική χώρα.

Στο πλαίσιο αυτό υπογράμμισαν τη σημασία που έχει η πιστή τήρηση της Συμφωνίας των Πρεσπών και η συνεργασία των δύο χωρών τόσο για την ευρωπαϊκή προοπτική της Βόρειας Μακεδονίας όσο και για την ειρήνη και τη σταθερότητα των Δυτικών Βαλκανίων, σε μία περίοδο μεγάλων εντάσεων στην περιοχή.

Ο Τσίπρας προσπαθεί να πει δημοσίως ότι η Συμφωνία είναι δικής μου εμπνεύσεως αλλά ο Κασσελάκης προσπαθεί να την οικειοποιηθεί.

Παράλληλα, βλέπουμε ότι προσπαθεί να αντιγράψει πλήρως τον Πολάκη, ο οποίος το βράδυ της Πέμπτης, έκλεισε με αγένεια το τηλέφωνο στα μούτρα της δημοσιογράφου Νατάσας Γιάμαλη στο Kontra.

Το πρωί του Σαββάτου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε ενοχλημένος από ερώτηση που δέχθηκε σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή, όπου εμφανίστηκε και πάλι.

Η παρουσιάστρια του έκανε κάποιες ερωτήσεις οι οποίες τον έφεραν σε δύσκολη θέση.

Το αποτέλεσμα ήταν να πετάξει το ακουστικό σε απευθείας σύνδεση και να κάνει υπόδειξη για το ύφος και το περιεχόμενο των ερωτήσεων που θα έπρεπε να του υποβάλλουν.

Η ερώτηση που προκάλεσε την έκρηξη του Στέφανου Κασσελάκη αφορούσε τον Χρήστο Σπίρτζη και τον Γιώργο Βασιλειάδη, τα «κεφάλια» των οποίων ζητούν οι προεδρικοί.

Πάντως, ο πρώην υπουργός, μιλώντας χθες στην ΕΡΤ, επεφύλαξε νέα «καρφιά» για τον πρόεδρο του κόμματος και τη δεξιά «στροφή» που πραγματοποιεί.

«Εμείς στην καρδιά μας έχουμε άλλα τρίπτυχα. Έχουμε το “εθνική ανεξαρτησία-λαϊκή κυριαρχία-κοινωνική απελευθέρωση”. Προφανώς δεν έχουμε υιοθετήσει το «πατρίς-θρησκεία-οικογένεια».

Διαβάστε ακόμη: