Τα τελευταία λεπτά πριν την ανακοίνωση της παραίτησής του Μπόρις Τζόνσον κατέγραψε η κάμερα, αποτυπώνοντας την συγκίνηση και τις τρυφερές οικογενειακές στιγμές εντός

Λίγα λεπτά πριν περάσει την μαύρη πόρτα της πρωθυπουργικής κατοικίας για να ανακοινώσει την παραίτησή του στα παγκόσμια μέσα ενημέρωσης, το κλίμα στο εσωτερικό της ήταν έντονο. Και ο φωτογραφικός φακός απαθανάτισε τις συγκινητικές στιγμές.

Σε μία από αυτές ο Μπόρις Τζόνσον φαίνεται να παρηγορείται από την σύζυγό του Κάρι, καθώς της δίνει ένα φιλί στο μάγουλο. Κρατάει στην αγκαλιά του τον γιο του Γουίλφρεντ ενώ η Κάρι έχει την 9 μηνών κόρη τους Ρόμι– σε έναν μάρσιπο. Σε μια άλλη, παίζει με τον γιο του.

Σε μια τρίτη, ξεφυλλίζει την ομιλία παραίτησής του. Ένα βιβλίο για τη βασίλισσα, ένα μπαστούνι του κρίκετ και ένα κουτί σοκολατάκια φαίνονται στο πλάνο.

Σε άλλη, δέχεται χειροκροτήματα από το πιστό προσωπικό της Ντάουνινγ Στριτ, το οποίο, σύμφωνα με την Daily Mail, έκλαιγε μετά την ανακοίνωση της αποχώρησής του.

Η ανακοίνωση της παραίτησης του Μπόρις Τζόνσον

Και έρχεται η ώρα της ανακοίνωσης της παραίτησής του. Ο Μπόρις Τζόνσον περνά την μαύρη πόρτα της πρωθυπουργικής κατοικίας για να δώσει τέλος στην καριέρα του ως πρωθυπουργός της Βρετανίας.

Έξω, η σύζυγός του Κάρι Σίμοντς στέκεται δίπλα στους στενότερους συμμάχους του, προσφέροντας χαμόγελα και λίγα ευγενικά λόγια σε όσους έμειναν πιστοί.

Καθώς ο Μπόρις εμφανίζεται για να κάνει την ανακοίνωσή του, χειροκροτείται θερμά, τραβώντας την προσοχή της μικρής του κόρης, η οποία φωνάζει «μπαμπά».

Ο Βρετανός πρωθυπουργός υπέκυψε τελικά στις πιέσεις των ίδιων των βουλευτών του να παραιτηθεί, καθώς όλοι, εκτός από τους πιο πιστούς συμμάχους του, τον εγκατέλειψαν.

Στη δήλωσή του έξω από το No10, ο Μπόρις Τζόνσον είπε στο έθνος πως θα εγκαταλείψει την θέση του μετά από μόλις τρία χρόνια στην Ντάουνινγκ Στριτ, προσθέτοντας: «Θέλω να ξέρετε πόσο λυπάμαι που εγκαταλείπω την καλύτερη δουλειά στον κόσμο, αλλά έτσι είναι τα πράγματα».

Ωστόσο, στην 7λεπτη ομιλία του ήταν αμετανόητος, λέγοντας ότι οι προσπάθειές του να παραμείνει στην εξουσία απορρίφθηκαν από το «ένστικτο της αγέλης».

Αποδοκιμασίες και χλευασμοί ακούγονταν από το πλήθος του κόσμου έξω από την Ντάουνινγκ Στριτ καθώς εκφωνούσε την ομιλία του, η οποία έγινε δεκτή με χειροκροτήματα από μια μικρή ομάδα πιστών βουλευτών που εθεάθησαν να περιμένουν στο δρόμο για να δείξουν την υποστήριξή τους.