Με τις τεχνολογικές εξελίξεις να τρέχουν με γοργούς ρυθμούς, η BMW αναβαθμίζει τη τη σειρά 4 Gran Coupe και την i4, με πρόσθετο εξοπλισμό.

Όσο επιτυχημένο και να είναι ένα μοντέλο, χρειάζεται ενέσεις… ανανέωσης, ακόμα και αν πρόκειται για τη σειρά 4 Gran Coupe ή την ηλεκτρική i4, που έχουν ξεπεράσει τις προσδοκίες της γερμανικής εταιρείας.

Οι κοινές διαφοροποιήσεις των μοντέλων, περιλαμβάνουν νέα μπροστινή μάσκα, νέας σχεδίασης ζάντες αλουμινίου και πιο εκκεντρικούς χρωματικούς συνδυασμούς.

Όλες οι εκδόσεις της σειράς 4 Gran Coupe, με θερμικό κινητήρα, θα εξοπλίζονται πλέον με το αυτόματο κιβώτιο Steptronic των οκτώ σχέσεων, καθώς ήταν και η πλέον δημοφιλής επιλογή.

Οι διαθέσιμοι θερμικοί κινητήρες είναι τέσσερις, δύο βενζίνης και δύο diesel, με πέντε διαφορετικές παραλλαγές ισχύος. H βασική έκδοση και η μοναδική πισωκίνητη, εξοπλίζεται με δίλιτρο κινητήρα βεζίνης με ισχύ 184 ίππους, (420i) ενώ η πιο ισχυρή, αποδίδει 245 ίππους, που είναι και τετρακίνητη (430i xDrive). H κορυφαία βενζινοκίνητη (Μ440i xDrive) εξοπλίζεται με τρίλιτρο σε σειρά κινητήρα με ισχύ 374 ίππων και συνδυάζεται με ήπια υβριδική τεχνολογία 48 Volt. Ήπια υβριδικές είναι και οι δύο diesel εκδόσεις, η αρχική με δίλιτρο κινητήρα (420d xDrive) και ισχύ 190 ίππους, ενώ η τρίλιτρη (430d xDrive) αποδίδει 286 ίππους.

Στο εσωτερικό έχουν τοποθετηθεί νέα, διάτρητα σπορ καθίσματα Sensatec, ενώ έχουν μειωθεί οι… διακόπτες, βαίνοντας προς την πλήρη ψηφιοποίηση, με την ενσωμάτωση όλων των λειτουργιών στο αναβαθμισμένο σύστημα iDrive της BMW.

H i4, πέρα από τις υπόλοιπες διαφοροποιήσεις, διαθέτει και μία νέα τετρακίνητη έκδοση, την i4 xDrive40, με δύο μοτέρ, ένα σε καθε άξονα, 401 ίππους ισχύ και μέγιστη αυτονομία τα 548 χλμ. Οι υπόλοιπες εκδόσεις παραμένουν ως έχουν, δηλαδή οι πισωκίνητες i4 eDrive35 και i4 eDrive40, με ισχύ 286 και 340 ίππους αντίστοιχα. Κορυφαία στη σειρά εξακολουθεί να είναι η i4 M50 xDrive, που αποτελεί και την πιο δημοφιλή Μ BMW τα τελευταία δύο χρόνια, με ισχύ 544 ίππων.

Η νέα i4 διαθέτει πλέον στο βασικό εξοπλισμό το Live Cockpit Plus, με δυνατότητα προγραμματισμού ταξιδιού με βάση τους σταθμούς φόρτισης, ενώ προαιρετικά διατίθεται και το Live Cockpit Professional με head-up display και πρόσθετες διαδραστικές δυνατότητες μεταξύ οδηγού-αυτοκινήτου.

Οι αναβαθμισμένες BMW 4 Gran Coupe και i4, θα ξεκινήσουν την εμπορική τους πορεία τον προσεχή Ιούλιο, στις κυριότερες για την εταιρεία αγορές (Γερμανία, ΗΠΑ, Κίνα και Αγγλία) με τις υπόλοιπες να έπονται.

Διαβάστε ακόμη: