Έφτασε στην Κρήτη νωρίς το πρωί η σορός του 36χρονου Αντώνη Καρυώτη που βρήκε τραγικό θάνατο στο λιμάνι του Πειριαιά το βράδυ της περασμένης Τρίτης όταν στην προσπάθειά του να μπει στο πλοίο της γραμμής απωθήθηκε από μέλη του πληρώματος. Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί στις 12:00 το μεσημέρι στον ιερό ναό Ευαγγελιστρίας στον Άγιο Νικόλαο, τόπο καταγωγής και κατοικίας του.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αγίου Νικολάου Αντώνη Ζερβό, το κλίμα στην περιοχή εξακολουθεί να είναι βαρύ, με τους συμπολίτες του άτυχου 36χρονου να μην μπορούν ακόμη να πιστέψουν όσα απάνθρωπα οδήγησαν στο θάνατό του, ζητώντας να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Συντετριμμένη εμφανίστηκε σε συνέντευξή της η αδερφή του 36χρονου Αντώνη, τονίζοντας ότι αυτό που θέλει είναι οι υπαίτιοι «να σαπίσουν στη φυλακή». Η κυρία Ειρήνη Καργιώτη όπως και οι φίλοι και συγγενείς του αδικοχαμένου Αντώνη απαιτούν την παραδειγματική τιμωρία όλων όσοι ευθύνονται για αυτή την τραγωδία-δολοφονία. Μάλιστα, η ίδια περιέγραψε τον αδερφό της ως έναν άνθρωπο χαμογελαστό, αισιόδοξο, επίμονο και εργατικό, που στεκόταν πάντα στο πλευρό της οικογένειάς του, ώστε να μη λείψει τίποτα σε κανέναν.

Όπως έχει γίνει γνωστό, αύριο, Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου, θα απολογηθούν στον εισαγγελέα οι 4 κατηγορούμενοι, μέλη του πληρώματος του Blue Horizon, για τη δολοφονία του 36χρονου Αντώνη. Την Τετάρτη τούς απαγγέλθηκαν βαρύτατες κακουργηματικές κατηγορίες. Εις βάρος του άνδρα του πληρώματος που έσπρωξε τον 36χρονο ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία που τελέστηκε με ενδεχόμενο δόλο και επικίνδυνη παρέμβαση στις θαλάσσιες συγκοινωνίες. Εις βάρος των δύο άλλων μελών του πληρώματος ασκήθηκε ποινική δίωξη για συνέργεια στην ανθρωποκτονία που τελέστηκε με ενδεχόμενο δόλο, ενώ ο καπετάνιος του πλοίου κατηγορείται για επικίνδυνη παρέμβαση στις θαλάσσιες συγκοινωνίες, αδίκημα, επίσης, που τιμωρείται σε βαθμό κακουργήματος.

Blue Horizon: Απόδοση ευθυνών και στο Λιμενικό για τον θάνατο του Αντώνη Καρυώτη

Διαβάστε ακόμη: