Προθεσμία για να απολογηθούν το Σάββατο πήραν οι τέσσερις συλληφθέντες για τη δολοφονία του 36χρονη Αντώνη στο πλοίο «Blue Horizon» το βράδυ της Τρίτης.

Ο καπετάνιος και ο ύπαρχος του πλοίου, μαζί με τα άλλα δύο μέλη του πληρώματος, εξήλθαν από τα Δικαστήρια Πειραιά μετά τις 10:30 και θα παραμείνουν κρατούμενοι μέχρι την απολογία τους.

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε σε βάρος των τεσσάρων συλληφθέντων για το θάνατο του 36χρονου επιβάτη του πλοίου Blue Horizon.

Σε βάρος του μέλους του πληρώματος, που διακρίνεται στο βίντεο να σπρώχνει με μανία τον άτυχο επιβάτη απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο και επικίνδυνη παρέμβαση σε θαλάσσιες συγκοινωνίες.

Στους άλλους δύο ναυτικούς που ήταν παρόντες στο αδιανόητο περιστατικό ασκήθηκε ποινική δίωξη για συνέργεια σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο και επικίνδυνη παρέμβαση σε θαλάσσιες συγκοινωνίες.

Τέλος, σε βάρος του πλοιάρχου ασκήθηκε δίωξη για επικίνδυνη παρέμβαση σε θαλάσσιες συγκοινωνίες.

Εντολή για κατεπείγουσα έρευνα από την εισαγγελία πρωτοδικών Πειραιά
Παράλληλα, από την εισαγγελία πρωτοδικών Πειραιά δόθηκε εντολή για τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής έρευνας για τυχόν ευθύνες από την πλευρά της λιμενικής αρχής.

Μεταξύ άλλων θα ερευνηθεί:

Εάν ήταν παρόντες λιμενικοί κατά τη διάρκεια του απόπλου του πλοίου

Εάν έπραξαν ό,τι προβλέπεται από τη στιγμή που ο 36χρονος έπεσε στη θάλασσα.

Οι συλληφθέντες παραπέμπονται σε ανακριτή για να απολογηθούν

Νωρίς το απόγευμα 

Στα δικαστήρια Πειραιά έφτασαν λίγο πριν τις 6 το απόγευμα οι τέσσερις κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του 36χρονου Αντώνη.

Την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από κοινού αντιμετωπίζουν τα τέσσερα μέλη του πληρώματος του Blue Horizon της Attica Group μετά τον φρικιαστικό θάνατο που βρήκε ο 36χρονος όταν τον απώθησαν και τον έριξαν στο νερό ενώ επιχειρούσε να επιβιβαστεί στο πλοίο την ώρα του απόπλου.

Τα βίντεο, που έχουν δημοσιευτεί στα social media και έχουν προκαλέσει σοκ, αποτυπώνεται η στιγμή που ο 36χρονος προσπαθεί να επιβιβαστεί στο πλοίο κατά την αναχώρηση για το Ηράκλειο, φέρεται να διαπληκτίζεται με κάποια άτομα από το πλήρωμα και στη συνέχεια να βρίσκεται στη θάλασσα, χάνοντας τη ζωή του.

Ο θάνατος του, οφείλεται σε πνιγμό λόγω εισρόφησης θαλασσίου ύδατος, ύμφωνα με τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά. Επίσης διαπιστώθηκαν μικρές εκδορές στο κεφάλι.

Οι τέσσερις συλληφθέντες κατηγορούνται και για παράβαση άρθρων του Κώδικα Δημοσίου Ναυτικου Δικαίου.

Διαβάστε ακόμη: