Το Bitcoin φλερτάρει με το μεγαλύτερο κερδοφόρο σερί εδώ και έναν χρόνο, υποβοηθούμενο από το δυνατό ντεμπούτο ρεκόρ των αμερικανικών διαπραγματεύσιμων αμοιβαίων κεφαλαίων (ETF).

Το ψηφιακό νόμισμα ενισχύθηκε κατά 1% στα 48.436 δολάρια στις 9:50 π.μ. της Δευτέρας στη Σιγκαπούρη, έτοιμο για κέρδη επί 7η συνεχόμενη μέρα. Αν συνεχιστεί η ίδια τάση καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, αυτό θα σηματοδοτούσε το μεγαλύτερο σερί ανόδου από τον Ιανουάριο του 2023, όπως δείχνουν τα στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg.

Εννέα νέα spot αμοιβαία κεφάλαια Bitcoin άρχισαν να διαπραγματεύονται στις ΗΠΑ στις 11 Ιανουαρίου και έχουν προσελκύσει μέχρι στιγμής εισροές επενδυτών άνω των 9 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Δύο από τις προσφορές, από την BlackRock και τη Fidelity Investments, κατατάσσονται ως τα πιο επιτυχημένα ETF που ξεκίνησαν με βάση τα περιουσιακά στοιχεία που συγκεντρώθηκαν μετά από ένα μήνα στην αγορά, έγραψαν σε σημείωμά τους αναλυτές του Bloomberg Intelligence.

Υπάρχουν ενδείξεις για μια «αυξανόμενη μετακίνηση θεσμικών χρημάτων σε αυτή την κατηγορία περιουσιακών στοιχείων», δήλωσε η Κάρολιν Μπόουλερ, διευθύνουσα σύμβουλος της πλατφόρμας κρυπτογράφησης BTC Markets Pty, στην τηλεόραση του Bloomberg.

Το Grayscale Bitcoin Trust, το μεγαλύτερο χαρτοφυλάκιο σε token, μετατράπηκε σε ETF την ίδια ημέρα που λειτούργησαν τα νέα κεφάλαια. Η παρτίδα 10 ETF προσέλκυσε συνολικά καθαρά 2,8 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο θόρυβος γύρω από τα ETFs στάθηκε η αιτία να ανακάμψει το Bitcoin πέρυσι, οδηγώντας το για λίγο πάνω από το όριο των 49.000 δολ. την ημέρα που άρχισαν να διαπραγματεύονται. Στη συνέχεια ακολούθησε ένα πολυήμερο sell off 10.000 δολαρίων, καθώς οι επενδυτές κατοχύρωσαν τα κέρδη τους και περίμεναν να δουν πώς θα εξελιχθούν τα ETFs. Η επακόλουθη ανάκαμψη έφερε στο προσκήνιο τα 50.000 δολάρια, ένα επίπεδο που είδαμε για τελευταία φορά το 2021.

Το Bitcoin παραμένει περίπου 20.000 δολάρια κάτω από το υψηλό ρεκόρ που σημείωσε το 2021, κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Διαβάστε ακόμη: