search

ΚΟΣΜΟΣ

Μπιλ Γκέιτς: «Τα εγγόνια μας θα μεγαλώσουν σε έναν κόσμο δραματικά χειρότερο» αν δεν διορθώσουμε την κλιματική αλλαγή

Υποστηρίζει επιχειρήσεις για το κλίμα σε πρώιμο στάδιο με την επενδυτική του εταιρεία, Breakthrough Energy Ventures.

Μπιλ Γκέιτς: «Τα εγγόνια μας θα μεγαλώσουν σε έναν κόσμο δραματικά χειρότερο» αν δεν διορθώσουμε την κλιματική αλλαγή

Η ιδέα του να γίνεις παππούς και γιαγιά σε γεμίζει έντονα συναισθήματα γράφει στο προσωπικό του ιστολόγιο ο Μπιλ Γκέιτς. «Άρχισα να κοιτάζω τον κόσμο με νέα ματιά πρόσφατα – όταν η μεγαλύτερη κόρη μου μού ανακοίνωσε τα απίστευτα νέα πως θα γίνω παππούς τον επόμενο χρόνο», γράφει στο Gates Notes.

Η 26χρονη κόρη του Jennifer και ο σύζυγός της, Nayel Nassar, περιμένουν το πρώτο τους παιδί μέσα στο 2023. «Το να πληκτρολογώ απλώς αυτή τη φράση, «Θα γίνω παππούς του χρόνου», μου προκαλεί ρίγη συγκίνησης», λέει ο ίδιος και συμπληρώνει «αυτή η σκέψη δίνει μια νέα διάσταση στη δουλειά μου. Όταν σκέφτομαι τον κόσμο στον οποίο θα γεννηθεί το εγγόνι μου, εμπνέομαι περισσότερο από ποτέ να βοηθήσω τα παιδιά και τα εγγόνια όλων να έχουν την ευκαιρία να επιβιώσουν και να ευδοκιμήσουν».

Καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής

Ο Γκέιτς συνεχίζει, πάνω από 12 σελίδες, συνοψίζοντας το έργο που κάνει η ομώνυμη φιλανθρωπική του οργάνωση, το Ίδρυμα Γκέιτς, για τα παιδιά που ζουν σε συνθήκες παγκόσμιας φτώχειας, για τη βελτίωση της εκπαίδευσης, της ετοιμότητας για πανδημίες και της καταπολέμησης της πολιομυελίτιδας και του AIDS. Ο Γκέιτς μιλά επίσης για το έργο που κάνει για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, τόσο μέσω του Ιδρύματος Gates σε φιλανθρωπική βάση όσο και για την υποστήριξη εταιρειών για το κλίμα σε πρώιμο στάδιο με την επενδυτική του εταιρεία, Breakthrough Energy Ventures.

Το πόσο καλά ανταποκρίνεται η σημερινή γενιά ηγετών στην κλιματική αλλαγή θα επηρεάσει τις μελλοντικές γενιές. «Μπορώ να συνοψίσω τη λύση για την κλιματική αλλαγή σε δύο προτάσεις: Πρέπει να εξαλείψουμε τις παγκόσμιες εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου έως το 2050», γράφει ο Γκέιτς. «Οι ακραίες καιρικές συνθήκες προκαλούν ήδη περισσότερα δεινά και αν δεν φτάσουμε σε καθαρές μηδενικές εκπομπές, τα εγγόνια μας θα μεγαλώσουν σε έναν κόσμο που είναι δραματικά χειρότερος».

Διαβάστε ακόμη: