Άλμα 10% στα λειτουργικά κέρδη της στο α΄ τρίμηνο ανακοίνωσε η Sony, ξεπερνώντας τις προσδοκίες των αναλυτών, καθώς σημείωσε ισχυρή ανάπτυξη στις επιχειρήσεις παιχνιδιών, μουσικής και τσιπ απεικόνισης.

Ειδικότερα το μουσικό τμήμα του ιαπωνικού τεχνολογικού γίγαντα εκτοξεύτηκε σε κέρδη, καθώς η κυκλοφορία του νέου άλμπουμ Cowboy Carter της σταρ της R&B Beyonce ενίσχυσε τις επιδόσεις του.

Η εταιρεία είχε έσοδα άνω των 3 τρισ. ιαπωνικών γιεν (20,5 δισ. δολάρια), έναντι 2,8 τρισ. γιεν όπως αναμενόταν. Αυτό σημαίνει ότι καταγράφηκε αύξηση 2% σε σχέση με την ίδια περίοδο πριν από ένα χρόνο.

Τα λειτουργικά κέρδη ανήλθαν σε 279,11 δισ. γεν (1,9 δισ. δολάρια), έναντι 275,35 δισ. γεν που αναμενόταν, αυξημένα κατά 10% σε σχέση με πέρυσι.

Τα παιχνίδια για τα οποία η Sony είναι γνωστή χάρη στις δημοφιλείς κονσόλες PlayStation, απέφεραν έσοδα 864,9 δισ. γεν το τρίμηνο, αυξημένα κατά 12% από 771,9 δισ. γεν πριν από ένα χρόνο.

Εν τω μεταξύ, τα τμήματα μουσικής και τισπ απεικόνισης της Sony σημείωσαν αύξηση εσόδων κατά 23% και 21% αντίστοιχα.

Για το σύνολο του έτους 2024, η Sony αναθεώρησε προς τα πάνω τις προβλέψεις της λέγοντας ότι τώρα αναμένει να φτάσει τα 12,6 δισεκατομμύρια γιεν πωλήσεων. Αυτό είναι αυξημένο κατά 2% σε σχέση με τις προηγούμενες προβλέψεις της εταιρείας.

Η Sony αύξησε επίσης την πρόβλεψή της για τα λειτουργικά κέρδη κατά 3%, σημειώνοντας ότι αναμένει να φτάσει τα 1,3 τρισεκατομμύρια γιεν σε ενοποιημένο λειτουργικό κέρδος για το σύνολο του έτους.

Ο ρόλος της Beyonce

Στον τομέα της μουσικής, η Sony πήρε ώθηση από τις νέες μουσικές κυκλοφορίες κατά τη διάρκεια του τριμήνου, μεταξύ άλλων από την αμερικανίδα τραγουδίστρια Beyonce.

Μάλιστα η εταιρεία ανέφερε το Cowboy Carter της Beyonce, το We Don’t Trust You των Future & Metro Boomin και το SOS της SZA, ως τα 10 πιο επιτυχημένα έργα ηχογραφημένης μουσικής για τη Sony Music Entertainment κατά το πρώτο τρίμηνο.

Το Cowboy Carter, που κυκλοφόρησε τον Μάρτιο, αποτίει φόρο τιμής στη γενέτειρα της Beyonce, το Χιούστον του Τέξας. Είναι μία από τις μεγαλύτερες κυκλοφορίες του 2024 μέχρι στιγμής, μαζί με το The Tortured Poets Department της Taylor Swift.

Τον Μάιο η Sony είχε ανακοινώσει απογοητευτικά αποτελέσματα για το σύνολο του 2023, χάνοντας οριακά τον στόχο για τις ετήσιες πωλήσεις του PlayStation 5. Η εταιρεία ανέφερε τότε συνολικές πωλήσεις 20,8 εκατομμυρίων μονάδων για το οικονομικό έτος 2023, χαμηλότερες από τις 21 εκατομμύρια μονάδες που ανέμενε η Sony.

Σήμερα Τετάρτη, η Sony δήλωσε ότι πούλησε 2,4 εκατομμύρια μονάδες PlayStation 5 στο τρίμηνο του Ιουνίου. Αυτό ήταν χαμηλότερο από τα 3,3 εκατομμύρια μονάδες PlayStation 5 που πούλησε η Sony την ίδια περίοδο πριν από ένα χρόνο.

Στροφή στις ψηφιακές λήψεις και τα συνδρομητικά

Ωστόσο, οι πωλήσεις λογισμικού παιχνιδιών και οι πωλήσεις από υπηρεσίες δικτύου, όπως η συνδρομητική PlayStation Plus, της έδωσαν ώθηση ακόμη και όταν τα έσοδα από το hardware υστερούσαν.

Το PlayStation Plus είναι ένα πρόγραμμα συνδρομής που δίνει στους παίκτες πρόσβαση σε online multiplayer και παρέχει πρόσβαση σε διάφορους δωρεάν τίτλους κάθε μήνα.

Οι αριθμοί δείχνουν μια πιο μακροπρόθεσμη αλλαγή για τη βιομηχανία κονσολών, η οποία παρατηρεί μια τάση των παικτών να στρέφονται όλο και περισσότερο στις ψηφιακές λήψεις και τις συνδρομητικές υπηρεσίες, με προσφορές που επιτρέπουν τη ροή παιχνιδιών μέσω του cloud, μια τεχνολογία που δεν απαιτεί ακριβές αγορές.

Διαβάστε ακόμη: