Η Sony ανακοίνωσε μείωση των ετήσιων κερδών της κατά 7% για το οικονομικό έτος 2023.

Η εταιρεία έχασε επίσης οριακά την πρόβλεψή της για τις πωλήσεις της ναυαρχίδας της, της κονσόλας παιχνιδιών PlayStation 5, για το σύνολο του έτους.

Τα έσοδα από την πώληση των μετοχών του Ομίλου είναι τα εξής: 1: (22,4 δισ. δολάρια) έναντι αναμενόμενων 2,89 τρισ. γιεν. Αυτό αντιπροσωπεύει αύξηση 14% σε ετήσια βάση – αλλά την πρώτη πτώση από το τρίμηνο Σεπτεμβρίου 2020 της Sony, σύμφωνα με τα στοιχεία της LSEG.

Λειτουργικά κέρδη: 229,4 δισ. γεν έναντι 236,81 δισ. γεν που αναμενόταν. Αυτό σηματοδοτεί άλμα 57% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Ο ιαπωνικός γίγαντας των παιχνιδιών ανέφερε έσοδα για το 2023 ύψους 13 τρισεκατομμυρίων, αυξημένα κατά 19% σε σχέση με πέρυσι.

Ωστόσο, τα λειτουργικά κέρδη της Sony για το σύνολο του έτους ανήλθαν σε 1,2 τρισεκατομμύρια γιεν, μειωμένα κατά 7% σε σχέση με πέρυσι.

Η Sony έχασε οριακά τον αναθεωρημένο προς τα κάτω στόχο της για τις πωλήσεις του PlayStation 5. Η εταιρεία δήλωσε ότι οι πωλήσεις της ναυαρχίδας της κονσόλας της ανήλθαν σε 20,8 εκατομμύρια το οικονομικό έτος 2023.

Η επιχειρηματική δραστηριότητα κατά το τρέχον έτος θα ενισχυθεί από τις μονάδες μουσικών εκδόσεων και αισθητήρων εικόνας για smartphones της Sony, δήλωσε η Sony, οι οποίες επωφελούνται και οι δύο από το ασθενέστερο γεν. Στον τομέα της μουσικής, μεγάλο μέρος των εσόδων της Sony προέρχεται από το streaming των καταλόγων περιεχομένου, συμπεριλαμβανομένων καλλιτεχνών όπως ο Lil Nas X και ο Michael Jackson. Η Spotify Technology SA ανέφερε άλμα 14% στους συνδρομητές επί πληρωμή για το προηγούμενο τρίμηνο, διευρύνοντας το κοινό για το εν λόγω υλικό.

Διαβάστε ακόμη: