Την πιο δυναμική Bentayga που έχει δημιουργήσει μέχρι τώρα αποκάλυψε η Bentley, διευρύνοντας την γκάμα του υπερπολυτελούς και πανίσχυρου SUV της. Υποδεχτείτε τη νέα Bentayga S, η οποία προστίθεται στις υπάρχουσες εκδόσεις Hybrid, V8 και Speed.

Ο έντονα σπορτίφ χαρακτήρας της νέας Bentayga S είναι έκδηλος, ενώ εκφράζεται με σκουρόχρωμα φωτιστικά σώματα, φιμέ πίσω κρύσταλλα, μεγαλύτερη αεροτομή οροφής, ζάντες 22 ιντσών και το λογότυπο S χαμηλά στις εμπρός πόρτες.

Αρκετά μαύρα γυαλιστερά ένθετα συναντάμε στα καλύμματα των πλευρικών καθρεπτών, στο περίγραμμα των πλευρικών γυάλινων επιφανειών, στον πίσω διαχύτη, χαμηλά στις θύρες και στη βάση του εμπρός προφυλακτήρα. Σύμφωνα με τη βρετανική εταιρεία των supercars η νέα Bentayga S απέκτησε σύστημα διπλών εξατμίσεων, το οποίο υπόσχεται βελτιωμένο χαρακτήρα και ένταση.

Στο εσωτερικό τώρα της νέας Bentayga S συναντάμε πορτοκαλί δερμάτινες επενδύσεις με ασορτί ραφές, άφθονες αλκαντάρα επιφάνειες και το λογότυπο S κεντημένο στις πλάτες των καθισμάτων. Η καμπίνα της προσφέρεται με τέσσερα, πέντε ή επτά καθίσματα.

Οι τεχνικοί της Bentley επενέβησαν στο σύστημα κατανομής ροπής και φρόντισαν ώστε στο πρόγραμμα οδήγησης Sport το τιμόνι να προσφέρει βελτιωμένη αίσθηση, ενώ η αερανάρτηση αύξησε 15% την απόσβεσή της.

Την τροφοδοσία της νέας Bentayga S έχει αναλάβει ο θηριώδης V8 twin-turbo κινητήρας των 4 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 550 ίππους και 770 Nm ροπής, ενώ συνεργάζεται με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων και σύστημα τετρακίνησης. Ο πίνακας των επιδόσεών του αναγράφει επιτάχυνση από 0 σε 96 χλμ./ώρα εντός 4,4 δευτ. και μέγιστη ταχύτητα 290 χλμ./ώρα.