Άπιαστο όνειρο, έτσι θα χαρακτηρίζαμε τη νέα Bentley Batur Convertible, η οποία είναι εξαιρετικά συλλεκτική και πολύτιμη. Όπως είναι εμφανές από την ονομασία και τις σχετικές φωτογραφίες, πρόκειται για την ανοιχτή εκδοχή της coupe Batur. Οι βασικές διαφορές, σε σύγκριση με την coupe Batur, εκτός από την απουσία σταθερής μεταλλικής οροφής, είναι το αυστηρά διθέσιο πλέον εσωτερικό και η προσθήκη της «αερογέφυρας» στο χρώμα του αμαξώματος, όπως χαρακτηριστικά αποκαλείται το τμήμα πίσω από τα προσκέφαλα.

Πολυτέλεια σε άλλο επίπεδο προσφέρουν τα τρισδιάστατα εκτυπωμένα ένθετα ροζ χρυσού στα ενδότερα, που τοποθετήθηκαν σε συνεργασία με ειδικούς χρυσοχόους. Η εντυπωσιακή Batur Convertible δημιουργήθηκε από το τμήμα εξατομίκευσης Mulliner της Bentley, ενώ είναι το τρίτο έργο της σύγχρονης εποχής για τη μάρκα. Σύμφωνα με τη βρετανική εταιρεία των supercars η νέα Batur Convertible διαθέτει μαλακή οροφή, η οποία ανοίγει εντός 19 δευτ., ακόμα και εν κινήσει, αρκεί η ταχύτητα να μην υπερβαίνει τα 50 χλμ./ώρα.

Η Bentley πρόκειται να κατασκευάσει μόλις 16 αντίτυπα της νέας Batur Convertible, τα οποία θα διαθέσει σε εκλεκτούς της πελάτες. Μάλιστα θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στη δημιουργία της προσωπικής τους Batur Convertible, επιλέγοντας μέσα από μια ατελείωτη γκάμα χρωμάτων και υλικών. Επισημαίνεται ότι το χρώμα και το φινίρισμα σχεδόν κάθε επιφάνειας της νέας Batur Convertible θα μπορεί να επιλεγεί από τον πελάτη, ώστε το τελικό αποτέλεσμα να είναι πραγματικά μοναδικό.

Στην προκειμένη περίπτωση βλέπουμε τη νέα Batur Convertible βαμμένη με τη φανταχτερή πορτοκαλί απόχρωση “Vermillion Gloss”, ενώ υπάρχουν μαύρες γυαλιστερές και carbon αποχρώσεις. Για λογαριασμό της νέας Batur Convertible ο θηριώδης twin-turbo W12 κινητήρας των 6.0 λίτρων αναβαθμίστηκε, αποδίδοντας πλέον 750 ίππους και 1.000 Nm ροπής.

Η τιμή της νέας Batur Convertible δεν έχει ανακοινωθεί, ωστόσο εκτιμάται ότι θα υπερβαίνει τα 2,2 εκατομμύρια ευρώ.

Διαβάστε ακόμη: