Στο πλευρό του Μπενίτο Μουσολίνι είχαν παρουσιαστεί διάφορες γυναίκες. Η Ίντα Ντάλζερ με την οποία παντρεύτηκε το 1910 και απέκτησαν τον Μπενίτο Αλμπίνο. Η πρώτη οικογένεια που στην κυριολεξία εξολόθρευσε. Πέντε χρόνια αργότερα παντρεύτηκε την Ρακέλε Γκουίντι – η οποία όμως ήταν ερωμένη του από το 1910 και απέκτησε μαζί της πέντε παιδιά. Ακολούθησαν η εβραϊκής καταγωγής Μαργκερίτα Σαρφάτι – σχέση που ενίσχυσε τον μύθο ότι ο Μουσολίνι δεν ήταν αντισημίτης- και η τελευταία του σύντροφος. Η Κλάρα Πετάτσι.

Από τη Μανταλένα Μαρία Διαμαντή

Η Κλάρα ήταν κόρη του γιατρού του Πάπα. Με τον Μπενίτο Μουσολίνι είχαν 29 χρόνια διαφορά. Στις 28 Απριλίου του 1945 εκτελέστηκαν και οι δύο από αντάρτες σε ένα χωριό κοντά στη λίμνη Κόμο στην προσπάθειά τους να διαφύγουν στην Ελβετία. Στις 29 Απριλίου κρεμάστηκαν τα πτώματά τους κρεμάστηκαν ανάποδα από τη στέγη ενός σταθμού βενζίνης της Πιάτσα Λορέτο του Μιλάνου για δημόσια διαπόμπευση.

Η Κλάρα κρατούσε ημερολόγια όπου αποκάλυπτε λεπτομέρειες για τη σχέση της με τον Μουσολίνι. Για να δημοσιευτούν, όμως, θα έπρεπε να περάσει η 70ετής περίοδος απαγόρευσης δημοσιότητας, καθώς τα ημερολόγια θεωρούνταν απόρρητα έγγραφα και φυλάσσονταν στα Κρατικά αρχεία. Εκδόθηκαν, λοιπόν, στις 19 Νοεμβρίου του 2009 στην Ιταλία και προκάλεσαν κύμα δημοσιευμάτων, δίνοντας την ευκαιρία να συγκρίνουν τον παλιό Ντούτσε με τον σύγχρονο… Τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι που αποδείχθηκε κι εκείνος “μηχανή του σεξ”.

Πολλοί μπορεί να αναρωτηθούν αν τα ημερολόγια αυτά ήταν γνήσια. Έγκυροι ιστορικοί όμως, φρόντισαν γι`αυτό από την πρώτη κιόλας στιγμή. Ανάμεσά τους ο καθηγητής Τζοβάνι Σαμπατούτσι, ο οποίος -όπως και όλοι- δεν έχουν κανένα λόγο να αμφισβητήσουν τη γνησιότητα του ντοκουμέντου.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο klik.gr

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις  από την  Ελλάδα  και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.