Ο Τσάβι βρίσκεται «προ των πυλών» της Μπαρτσελόνα, μετά τη συνάντηση με τον Ζουάν Λαπόρτα. Ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα  στήριξε όσο μπορούσε τον Ρόναλντ Κούμαν, όμως πλέον η αποχώρηση του Ολλανδού και η αλλαγή σκυτάλης είναι μονόδρομος. Αυτήν την στιγμή ο σύλλογος χρειάζεται έναν κόουτς που θα μπορέσει να δώσει ξανά… όραμα στους παίκτες και στους φιλάθλους της ομάδας. Υπάρχει καταλληλότερος από τον σπουδαίο Τσάβι;

Μπορεί το περασμένο καλοκαίρι ο Ισπανός να δήλωνε πως δεν είναι έτοιμος ακόμα για να αναλάβει ένα τόσο δύσκολο έργο, όμως πλέον τα δεδομένα έχουν αλλάξει.

Μετά από πιέσεις των μελών της διοίκησης ο Λαπόρτα είδε ότι δεν υπάρχει περίπτωση παραμονής του Κούμαν και ανέλαβε δράση.

Σύμφωνα με την ισπανική MD οι δύο άνδρες συναντήθηκαν χθες και τα μαντάτα είναι… θετικά!

Οι δύο πλευρές έμειναν απόλυτα ικανοποιημένες από τα όσα ειπώθηκαν στην μεταξύ τους συνάντηση και σύντομα θα ανταμώσουν ξανά.

Στόχος των Καταλανών είναι να υπάρξει όσο το δυνατόν πιο σύντομα το deal. Οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν μέσα στην εβδομάδα.

Ο Τσάβι δεν θα θέσει οικονομικό θέμα, αλλά θέμα… εμπιστοσύνης και στήριξης. Γνωρίζει πως η κατάσταση είναι δύσκολη στην Μπαρτσελόνα και θα ζητήσει πίστωση χρόνου. Είναι δεδομένο πως από τους φιλάθλους της ομάδας θα την έχει.