Δεν έχουν τέλος τα απόνερα από το σκάνδαλο Επστάιν, με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Barclays Τζες Στάλει να οδηγείται σε παραίτηση, λόγω της εμπλοκής του σε έρευνα για τις σχέσεις του με τον δισεκατομμυριούχο χρηματιστή και καταδικασμένο για σεξουαλικά εγκλήματα.

Τι απαντά η Barclays

Σύμφωνα με τη Barclays, το σχετικό αίτημα από τις αρμόδιες βρετανικές αρχές κατατέθηκε την περασμένη Παρασκευή, με την τράπεζα να υποστηρίζει ότι ο Στάλει «δεν είδε και δεν γνώριζε κανένα από τα εγκλήματα που φέρεται να διέπραξε ο κ. Επστάιν».

«Η Barclays και ο κ. Τζες Στάλει, ενημερώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής για τα προκαταρκτικά συμπεράσματα από των ερευνών σχετικά με την σχέση του κ. Στάλει με τον κ. Επστάιν», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

«Λαμβάνοντας υπόψη αυτά τα συμπεράσματα και δεδομένης της πρόθεσης του Στάλεϊ να τα αμφισβητήσει, το Διοικητικό Συμβούλιο και ο Στάλεϊ συμφώνησαν ότι θα παραιτηθεί από τον ρόλο του ως διευθύνων σύμβουλος του ομίλου και ως διευθυντής της Barclays», αναφέρει η ανακοίνωση, τονίζοντας ότι η έρευνα δεν διαπίστωσε ότι ο Στάλεϊ «είδε, ή γνώριζε, κάποιο από τα υποτιθέμενα εγκλήματα του Έπσταϊν».

Υπενθυμίζεται ότι ο δισεκατομμυριούχος Επστάιν συνελήφθη τον Ιούνιο 2019 με κατηγορίες για σεξουαλική εκμετάλλευση ανηλίκων και βρέθηκε απαγχονισμένος σε φυλακή του Μανχάταν λίγους μήνες μετά.