Ο Μπαράκ Ομπάμα τιμήθηκε με βραβείο Emmy για την αφήγησή του στη σειρά ντοκιμαντέρ, σύμφωνα με χθεσινή ενημέρωση (04/09) της Αμερικανικής Ακαδημίας Τηλεόρασης.

Η τελετή απονομής των βραβείων θα πραγματοποιηθεί τη 13η Σεπτεμβρίου.

Ακόμη ένας Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών έχει λάβει Emmy, ο Ντουάιτ Αϊζενχάουερ το 1956, ωστόσο, επρόκειτο για τιμητική βράβευση. Αφού αποχώρησε από την προεδρία το 2017, ο Μπαράκ Ομπάμα και η σύζυγός του, Μισέλ, έχουν γράψει βιβλία με τα απομνημονεύματά τους.

Παράλληλα, εκτός από το ίδρυμά τους, δημιούργησαν μία εταιρεία παραγωγής, η οποία υπέγραψε συμβόλαιο με το Netflix, εκτιμώμενης αξίας δεκάδων εκατομμυρίων δολαρίων. Το πρώτο ντοκιμαντέρ της εταιρείας τους, “American Factory”, κέρδισε Όσκαρ καλύτερου ντοκιμαντέρ και Emmy για την καλύτερη σκηνοθεσία ντοκιμαντέρ, τα βραβεία αυτά απονεμήθηκαν, όμως, στους δημιουργούς και όχι στον Ομπάμα.

Εξάλλου, ο πρώην Πρόεδρος έχει κερδίσει και δύο βραβεία Grammy για τις ακουστικές εκδοχές των απομνημονευμάτων του: “The Audacity of Hope” και “Dreams from my Father”. Ο Μπαράκ Ομπάμα τιμήθηκε και με Νόμπελ Ειρήνης, μετά την εκλογή του στην προεδρία το 2008, για «τις εξαιρετικές προσπάθειες με σκοπό την ενίσχυση της διεθνούς διπλωματίας και της συνεργασίας των λαών».

Διαβάστε ακόμη:

Τι φρούτα βγάζει η Καλαμάτα; Η «σιγανοπαπαδιά» του Τύπου και τα «γούστα» του «Άγιου»

Ετοιμαστείτε για θεαματική αυλαία με –40% στα χρηματιστήρια

Θοδωρής Αθερίδης: Είμαι ένα παιδί αγράμματο που έγινε ηθοποιός, σκηνοθέτης και συγγραφέας

Σίσσυ Χρηστίδου σε Λιάγκα: «Περίμενα ότι θα μπορούσες να πεις κάτι και να μην είσαι αγενής»