Η Zendaya ήταν το 2020 η νεότερη ηθοποιός που βραβεύτηκε με βραβείο Emmy. Έγραψε τότε ιστορία ως η μικρότερη σε ηλικία ηθοποιός που της απονέμεται βραβείο από την Αμερικάνικη Ακαδημία Τηλεόρασης.

Φέτος, η 25χρονη με το υπέροχο στυλ, γράφει ξανά ιστορία. Είναι η νεότερη ηθοποιός που έχει προταθεί πάνω από δύο φορές για το βραβείο αλλά και η πρώτη Αφρο-Αμερικανή που έχει υποψηφιότητες σε δύο κατηγορίες, υποκριτικής και τραγουδιού. Παράλληλα, είναι και η νεότερη γυναίκα που έχει υπάρξει υποψήφια ως παραγωγός.

Για την ακρίβεια, η Zendaya είναι υποψήφια φέτος στην κατηγορία Ά Γυναικείου Ρόλου σε δραματική σειρά, στην κατηγορία τραγουδιού με τα ‘Elliot’s Song’ και ‘Ι’m Tired’ τα οποία έγραψε με άλλους καλλιτέχνες και στην κατηγορία Γυναίκα Παραγωγός για τη συμμετοχή της στην παραγωγή της σειράς Euphoria.

H Zendaya έχει πει για τη σειρά που συμμετέχει: «Δεν είναι μια ηθική ιστορία που θα διδάξει στους ανθρώπους πώς να ζουν τη ζωή τους ή τι πρέπει να κάνουν. Το συναίσθημα πίσω από τo Eurphoria, ή οτιδήποτε άλλο προσπαθούμε να κάνουμε με αυτήν, είναι να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να αισθάνονται λίγο λιγότερο μόνοι στον πόνο τους. Και ίσως να τους βοηθήσουμε να καταλάβουν πως δεν είναι οι μόνοι που αντιμετωπίζουν προβλήματα».

H σειρά συγκέντρωσε συνολικά 16 υποψηφιότητες, συμπεριλαμβανομένης αυτής για την Καλύτερη Δραματική Σειρά, του καλύτερου Β’ γυναικείου ρόλου, της καλύτερης γυναίκας Guest σε δραματική σειρά και του καλύτερου άνδρα Guest σε δραματικη σειρά.

Η απονομή των βραβείων Emmy θα γίνει τη Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου.

Η Zendaya μάς αποκαλύπτει όλα όσα δε γνωρίζαμε για εκείνη

Το εξωτικό όνομα

To όνομά της προέρχεται από το όνομα Tendai της νιγηροκονγκολέζικης γλώσσας Shona που σημαίνει “ευχαριστώ, είμαι ευγνώμων”, το οποίο τροποποίησε ο πατέρας της, αυτοσχεδιάζοντας και συνδυάζοντάς το με τη λέξη zen.

Το υπερβολικά ντροπαλό παιδί

Σύμφωνα με τα λεγόμενα της μητέρας της, ήταν τόσο ντροπαλή που όσο ήταν μικρή χρειάστηκε να επαναλάβει τη φοίτησή της στον παιδικό σταθμό, διότι έπρεπε να κοινωνικοποιηθεί. Κατά κύριο λόγο την πρώτη φορά καθόταν μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά και δεν έβγαζε άχνα.

Υπήρξε χορεύτρια της Selena Gomez

Προτού γίνει γνωστή μέσω του Disney Channel, υπήρξε αναπληρωματική χορεύτρια της Selena Gomez σε διαφημιστικό της αμερικανικής αλυσίδας καταστημάτων Sears. Τότε ήταν μόλις 12 ετών.

Χόλιγουντ vs παιδαγωγικά

Και οι δύο γονείς της, η γερμανοσκωτσέζα Claire Stoermer και ο αφροαμερικανός Kazembe Ajamu Coleman είναι δάσκαλοι, με αποτέλεσμα το επάγγελμα να της είναι πολύ οικείο. Μάλιστα, πίσω στο 2016 και συγκεκριμένα σε συνέντευξή της στη Vogue είχε αποκαλύψει ότι αν δεν ασχολούνταν με τη βιομηχανία του θεάματος, θα ακολουθούσε με χαρά τα βήματα των γονιών της.

Αν μοιάζεις με τον Channing Tatum, έχεις ελπίδες

Αρκετές φορές έχει αναφέρει τον Channing Tatum ως celebrity crush της. Η εν λόγω λίστα της βέβαια, είναι αρκετά μεγάλη και πολυποίκιλη, αφού περιέχει επίσης τους Morris Chestnut, Michael B. Jordan, Idris Elba και Cam Newton.

Είναι χορτοφάγος

Ο βασικός λόγος για τον οποίο έχει κάνει αυτήν τη διατροφική επιλογή είναι η αγάπη της για τα ζώα, “όχι τόσο για τα λαχανικά” όπως συνηθίζει να λέει.

Η εμμονή με τον Harry Potter

Όταν το 2019 της ζητήθηκε να πει πώς φροντίζει τον εαυτό της, εκείνη αποκρίθηκε ότι επειδή δυσκολεύεται να διαλογιστεί, βλέπει αντ᾽αυτού μία φορά την ημέρα Harry Potter.

H προϊστορία της με τον Spiderman

Προτού γίνει μέρος των ταινιών Spiderman, είχε ήδη αποκτήσει κάτι για να θυμάται από εκείνον. Πιο συγκεκριμένα, το πρώτο της ραντεβού με αγόρι δόθηκε σε κινηματογραφική αίθουσα για να παρακολουθήσει τον υπερήρωα εν δράσει.

Είναι η σύγχρονη Lola Bunny

Χάρισε τη φωνή της στη Lola Bunny, όπως παρουσιάζεται στο remake Space Jam: A New Legacy της θρυλικής πια ταινίας των ’90s. Σύμφωνα με τα λεγόμενά της, άντλησε έμπνευση για την ερμηνεία της από την αγάπη που τρέφει η οικογένειά της για το μπάσκετ.