«Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και η σύζυγός του Μισέλ ανακοίνωσαν σήμερα την καθιέρωση από το ίδρυμά τους, σε συνεργασία με τον διευθύνοντα σύμβουλο της πλατφόρμας κρατήσεων καταλυμάτων Airbnb, μιας υποτροφίας ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων για φοιτητές που προορίζονται για δημόσιο λειτούργημα.

Αυτή η υποτροφία θα δοθεί αρχικά σε 100 φοιτητές για να τους βοηθήσει να σηκώσουν το οικονομικό βάρος των φοιτητικών τους χρεών και των ταξιδιών τους, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Ίδρυμα Ομπάμα.

«Αν θέλουμε αυτή η νέα γενιά ηγετών να είναι σε θέση να κάνει αυτό που χρειάζεται να κάνουν, πρέπει να συναντηθούν. Πρέπει να γνωριστούν. Πρέπει να κατανοούν ο ένας την κοινότητα του άλλου», είπε ο Μπαράκ Ομπάμα σε ένα βίντεο δίπλα στον Μπράιαν Τσέσκι, τον διευθύνοντα σύμβολο της Airbnb που δώρισε 100 εκατομμύρια δολάρια για τη χρηματοδότηση του προγράμματος, με τίτλο «Υποτροφία Voyager».

Υποτροφία 50.000 δολαρίων

Η διετής υποτροφία, που διατίθεται σε φοιτητές τρίτου και τετάρτου έτους στις ΗΠΑ, θα φτάνει έως και 50.000 δολάρια σε οικονομική βοήθεια συν επιπλέον κεφάλαια για ταξίδια που σχετίζονται με εργασίες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Μετά την αποφοίτησή τους, οι φοιτητές θα λαμβάνουν 2.000 δολάρια ετησίως από την Airbnb για να ταξιδεύουν, να «διευρύνουν τους ορίζοντές τους και να δημιουργούν νέες συνδέσεις».

«Υπάρχουν ηγέτες παντού. Απλώς πρέπει να τους βρούμε», σημειώνει ο Μπαράκ Ομπάμα.