Υπό πίεση διαπραγματεύονται τα περισσότερα χρηματιστήρια της Ασίας, καθώς πρόσφατα σχόλια από αξιωματούχους της Federal Reserve καταδεικνύουν ότι η κεντρική τράπεζα ενδεχομένως δεν τελείωσε με την αύξηση των επιτοκίων.

Η αβεβαιότητα σχετικά με την Κίνα διατήρησε το υποτονικό κλίμα, μετά από μια σειρά αδύναμων οικονομικών αναγνώσεων από τη χώρα για τον Οκτώβριο.

Ενώ οι ασιατικές αγορές είχαν απολαύσει ένα ράλι στον απόηχο της λιγότερο επιθετικής Fed, μείωσαν σε μεγάλο βαθμό τα κέρδη τους στις πρόσφατες συνεδριάσεις, καθώς οι επενδυτές περίμεναν περισσότερα στοιχεία από τη Fed και από την Κίνα.

Ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei 225 σημείωσε άνοδο 0,3%, ενώ ο ευρύτερος TOPIX υποχώρησε 0,6%. Ο KOSPI της Νότιας Κορέας υποχώρησε 0,2%, σταθεροποιητικά, μετά την απαγόρευση της νοτιοκορεατικής κυβέρνησης για το short selling, η οποία προκάλεσε έντονες διακυμάνσεις.

Ο ASX 200 της Αυστραλίας σημείωσε άνοδο 0,2%, με τις μεγάλες τράπεζες να επωφελούνται από την απόφαση της Reserve Bank να αυξήσει τα επιτόκια. Η άνοδος αυτή  αντισταθμίστηκε σε μεγάλο βαθμό από την πτώση των μετοχών των βασικών εμπορευμάτων, καθώς οι τιμές μετάλλων και πετρελαίου υποχώρησαν κατακόρυφα αυτή την εβδομάδα.

Διαβάστε ακόμη: