Ο χρυσός υποχώρησε σε χαμηλό σχεδόν δύο εβδομάδων την Τρίτη, λόγω ενός σταθερότερου δολαρίου, με τους επενδυτές να αναζητούν ενδείξεις για τα επιτόκια από πλήθος ομιλητών της Federal Reserve αυτήν την εβδομάδα.

Η τιμή spot του χρυσού υποχώρησε 0,67% στα 1.964,59 δολάρια. τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού ΗΠΑ υποχώρησαν 0,88% στα 1.971,10 δολάρια.

Ο δείκτης του δολαρίου σημείωσε άνοδο 0,51%, καθιστώντας τον χρυσό πιο ακριβό για τους αγοραστές στο εξωτερικό.

Η αγορά χρυσού περιμένει περαιτέρω σήματα από την κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ προτού συνεχιστεί το ράλι, δήλωσε ο Carlo Alberto De Casa, αναλυτής της αγοράς στην Kinesis Money, προσθέτοντας ότι οι τιμές σταθεροποιήθηκαν μετά τη υποχώρηση στην υπεραγορασμένη περιοχή.

Ο χρυσός κέρδισε περισσότερο από 7% τον Οκτώβριο καθώς η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή ενίσχυσε τη ζήτηση για ασφαλή καταφύγια.

Οι επενδυτές περιμένουν τώρα πλήθος ομιλιών από στελέχη της Fed αυτή την εβδομάδα, με τα φώτα της δημοσιότητας στον πρόεδρο Jerome Powell, ο οποίος πρόκειται να μιλήσει την Τετάρτη και την Πέμπτη.

Οι επενδυτές βλέπουν 90% πιθανότητα η Fed να αφήσει αμετάβλητα τα επιτόκια στη συνεδρίασή της τον Δεκέμβριο και σχεδόν 80% πιθανότητα να εισαγάγει μείωση ήδη από τον Ιούνιο του επόμενου έτους, σύμφωνα με το εργαλείο CME FedWatch.

Ωστόσο, ο πρόεδρος της Fed Bank of Minneapolis Neel Kashkari είπε ότι η κεντρική τράπεζα έχει πιθανότατα περισσότερη δουλειά μπροστά της για τον έλεγχο του πληθωρισμού.

«Αν δούμε κάποιο είδος χλιαρής ζήτησης (στις δημοπρασίες του Υπουργείου Οικονομικών αυτή την εβδομάδα)… αυτό θα μπορούσε να ασκήσει ξανά ανοδική πίεση στις αποδόσεις και να ασκήσει κάποια καθοδική πίεση στον χρυσό», δήλωσε ο Kyle Rodda, αναλυτής χρηματοοικονομικής αγοράς στο Capital.com.

Το spot ασήμι υποχώρησε 1,74% στα 22,6275 δολάρια ανά ουγγιά και η πλατίνα υποχώρησε 1,04% στα 8995,7779 δολάρια.

Το παλλάδιο υποχώρησε 3,97% στα 1.062,6195 δολάρια.

Διαβάστε ακόμη: