Όποιος σε σταθερή βάση κινείται σχεδόν καθημερινά στην Αττική οδό θα έχει διαπιστώσει ότι πέραν του μείζονος ζητήματος του κόμβου με την Εθνική οδό, μεγάλο μποτιλιάρισμα παρατηρείται στις εισόδους των διοδίων, ειδικά δε στα πρώτα διόδια της Αττικής οδού από αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος με κατεύθυνση την Ελευσίνα!
Οι ουρές στα ελάχιστα ταμεία όπου πληρώνεις είναι τεράστια, διαμορφώνοντας μια εικόνα τριτοκοσμική και αντικοινωνική, καθώς σε μόνιμη βάση λειτουργούν 2 ή τρία ταμεία με υπαλλήλους και τα υπόλοιπα 7-8 έχουν αντικατασταθεί με e- pass, καταργώντας το υπηρεσιακό προσωπικό!
Και μπορεί με τη λογική αυτή να διευκολύνονται όσοι πληρώνουν με e- pass, όμως η πολιτική αυτή είναι αντικοινωνική και πλήττει τα μεσαία και χαμηλά εισοδηματικά στρώματα τα οποία δεν μπορούν να δεσμεύουν σε μόνιμη βάση χρήματα για τη διέλευση τους από την Αττική οδό, ούτε ταυτόχρονα να ταλαιπωρούνται με ουρές σε υπέρμετρο βαθμό, διότι ο Παραχωρησιούχος αποφάσισε να μειώσει – απολύσει το σχετικό προσωπικό για να μειώσει έξοδα και να αυξήσει περαιτέρω την κερδοφορία του!!!
Πέραν των μειώσεων όμως του προσωπικού και της ταλαιπωρίας των οδηγών να περάσουν τα διόδια για τον λόγο αυτό, η ΓΕΚ Τέρνα φέρεται ταυτόχρονα για τους λόγους που προαναφέρθηκαν, εσόδων – εξόδων, να έχει προχωρήσει σε διπλασιασμό των μισθωτηρίων σε βενζινάδικα, καφέ και ξενοδοχεία επί της Αττικής οδού, γεγονός που φέρεται να έχει προκαλέσει την αντίδραση των ενοικιαστών, οι οποίοι θεωρούν ότι θα έπρεπε να υπήρχε σχετική πρόβλεψη στη νέα σύμβαση παραχώρησης που υπεγράφη με την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και προστασίας τους από τέτοιες ενέργειες του παραχωρησιούχου!