Στην τελική ευθεία, για τη νέα συμφωνία μετόχων, βρίσκεται το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, το ΤΜΕΔΕ και η Thrivest, συμφερόντων των κ.κ. Δ. Μπάκου- Γ. Καϋμενάκη- Αλ. Εξάρχου για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Attica Bank.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα τρία μέρη βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή και οι διαπραγματεύσεις, σ΄ότι αφορά τους όρους για τη συμμετοχή της Thrivest στην αύξηση, συνεχίζονται. Η υπογραφή της συμφωνίας θα οδηγήσει στην εξυγίανση της τράπεζας των μηχανικών και στην δημιουργία του πέμπτου τραπεζικού πυλώνα.

Όπως αναφέρουν πηγές με γνώση της υπόθεσης, στόχος είναι να υπογραφεί η συμφωνία τις επόμενες μέρες και να ενσωματωθεί στο επικαιροποιημένο ενημερωτικό δελτίο της αύξησης, το οποίο έχει ήδη κατατεθεί προς έγκριση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Όπως είναι γνωστό η αύξηση ύψους 490 εκατ. ευρώ θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 28 Απριλίου και θα πραγματοποιηθεί για ποσό 473,3 εκατ ευρώ με άμεση αύξηση και με warrants για ποσό 16,7 εκατ ευρώ.

Στην αύξηση η Thrivest θα συμμετάσχει με ποσό 100 εκατ. ευρώ, και έχει «ξεκαθαρίσει» πως η συμμετοχή θα είναι από τα αδιάθετα.

Όμως για φτάσουμε στην συμμετοχή θα πρέπει προηγουμένως να συμφωνηθεί ότι θα προχωρήσει η δημιουργία του πέμπτου τραπεζικού πυλώνα που θα προέλθει από την «ένωση» της Attica Bank με την Παγκρήτια Τράπεζα (η τελευταία βρίσκεται σε διαδικασία απορρόφησης του ελληνικού βραχίονα της HSBC που θα έχει ολοκληρωθεί στα τέλη του α΄εξαμήνου όπως και με την Συνεταιριστική Τράπεζα Κεντρικής Μακεδονίας).

Όπως είναι γνωστό η Thrivest ολοκληρώνει τις επόμενες μέρες και το due diligence στην Attica Bank.

Ένας από τους όρους για να προχωρήσει η νέα συμφωνία μετόχων είναι η πώληση των προβληματικών χαρτοφυλακίων της τράπεζας, ύψους άνω των 2 δις ευρώ και συγκεκριμένα των Astir 1, Metexelixis και Omega.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μέσα στον Μάρτιο αναμένεται να ανακοινωθεί η πώληση του χαρτοφυλακίου Astir 1, ύψους 320 εκατ. ευρώ, το οποίο περιλαμβάνει επιχειρηματικά δάνεια με εξασφαλίσεις και εκτιμάται ότι η τιμή πώλησης θα είναι εντός των πλαισίων που θα είναι αποδεκτά από την τράπεζα και σύμφωνα με το business plan.

Διαβάστε περισσότερα