Η Attica Bank με χρηματιστηριακή ανακοίνωση ενημερώνει τους μετόχους της Παγκρήτιας Τράπεζας που κατείχαν τουλάχιστον 36 μετοχές της και άρα δικαιούνται τουλάχιστον μία μετοχή της Attica Bank, και δεν γνωστοποίησαν μέχρι την 04.09.2024 στην Παγκρήτια Τράπεζα τα στοιχεία της Μερίδας τους στο Σύστημα Άυλων Τίτλων (Σ.Α.Τ.) ή Λογαριασμό Αξιογράφων Πελατείας τα εξής:

Δεδομένης της ολοκλήρωσης της συγχώνευσης με απορρόφηση από την Attica Bank της Παγκρήτιας Τράπεζας κατά τα αναλυτικά αναφερόμενα στην από 04.09.2024 ανακοίνωση της Attica Bank, οι μετοχές των μη εμφανισθέντων δικαιούχων θα καταχωρισθούν στο Σ.Α.Τ. σε συγκεντρωτικό Λογαριασμό Αξιογράφων της Μερίδας Εκδότη (ήτοι της Attica Bank) σύμφωνα με τον Κανονισμό Λειτουργίας και τις διαδικασίες του Ελληνικού
Κεντρικού Αποθετηρίου Τίτλων (ΕΛ.Κ.Α.Τ.).

Οι μη εμφανισθέντες δικαιούχοι, δεν θα απωλέσουν τα δικαιώματά τους εκ των μετοχών αυτών, αλλά προκειμένου να μπορέσουν να τα ασκήσουν και να διαπραγματευτούν τις μετοχές αυτές στο Χρηματιστήριο Αθηνών, θα πρέπει να γνωστοποιήσουν εμπροθέσμως, ανάλογα και με τον απαιτούμενο χρόνο άσκησης του σχετικού δικαιώματος, στην Attica Bank τα στοιχεία της Μερίδας τους Σ.Α.Τ. και του
Λογαριασμού Αξιογράφων Πελατείας, προκειμένου η τράπεζα να μεταφέρει τις μετοχές τους στους σχετικούς λογαριασμούς τους. Ειδικότερα, ο μέτοχος θα πρέπει να αποστέλλει στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] εκτύπωση στοιχείων Μερίδας και Λογαριασμού Αξιογράφων από το Σ.Α.Τ. Μετά την παραλαβή και έλεγχο των στοιχείων, η Attica Bank θα διενεργεί εντολή μεταφοράς των μετοχών από τον συγκεντρωτικό Λογαριασμό Αξιογράφων της Μερίδας της Αttica Bank στο λογαριασμό του δικαιούχου.

Για όσο διάστημα οι μετοχές είναι καταχωρισμένες στον συγκεντρωτικό Λογαριασμό Αξιογράφων της Μερίδας Εκδότη, οι μη εμφανισθέντες δικαιούχοι, δύνανται να ασκούν τα δικαιώματα ψήφου (για τα οποία αρκεί απλή ταυτοποίηση μέσω του Σ.Α.Τ.)
ή άλλα δικαιώματα που δεν προϋποθέτουν ενέργεια του μετόχου ενώ δεν δύναται να ασκούν δικαιώματα σε σχέση με τις μετοχές τους τα οποία προϋποθέτουν να έχουν Λογαριασμό Αξιογράφων Πελάτη στο Σ.Α.Τ. ή μέσω διαμεσολαβητή, σύμφωνα με τη νομοθεσία, όπως, για παράδειγμα, να ασκήσουν τα δικαιώματα προτίμησης της επικείμενης αύξησης μετοχικού κεφαλαίου εφόσον αυτά αποφασιστούν κατά τη ήδη συγκληθείσα γενική συνέλευση της 25 Σεπτεμβρίου 2024 ή να πωλήσουν τις μετοχές τους ή τα δικαιώματα προτίμησης.
Υπενθυμίζεται ότι έναρξη διαπραγμάτευσης των μετοχών που προέκυψαν από τη Συγχώνευση αναμένεται να λάβει χώρα στις 12 Σεπτεμβρίου 2024.

Όλοι οι κ.κ. μέτοχοι μπορούν να επικοινωνούν μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας στο [email protected] για τυχόν διευκρινίσεις.

Διαβάστε ακόμη: