Eίχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος για επιχειρηματίες και κατοίκους στο κέντρο της Αθήνας.

Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης διέπρατταν συστηματικά ληστείες και διαρρήξεις. Παρίσταναν τους αστυνομικούς, έβγαζαν όπλα και απειλούσαν τους υπαλλήλους για να τους αρπάξουν χρήματα.

Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα, έδεναν τα θύματα τους για να μην μπορέσουν να καλέσουν σε βοήθεια.

Κάμερα ασφαλείας έχει καταγράψει τις κινήσεις τους. Μάλιστα, βίντεο δημοσίευσε το Mega. Προκαλούσαν φθορές στις τζαμαρίες και στη συνέχεια άρπαζαν τα χρήματα από την ταμειακή μηχανή. Κι όταν δεν έβρισκαν χρήματα, άδειαζαν τα ράφια από το εμπόρευμα των καταστημάτων.

Επίσης, εισέβαλαν και σε σπίτια. Τελευταία τους διάρρηξη πριν από τρεις ημέρες στην Κυψέλη.

«Δυστυχώς έχουνε ρημάξει και το δικό μας το σπίτι. Πήρανε πάρα πολλά πράγματα. Μπήκανε στο σπίτι, παραβίασαν τις πόρτες, από κάμερα τους είδαμε μέσα στο σπίτι και ειδοποιήσαμε την αστυνομία, πήγαμε κι εμείς και τους πιάσανε. Δεν ήμουν στο σπίτι ευτυχώς», περιέγραψε θύμα διάρρηξης.

Αθήνα: Τρεις συλλήψεις – 19 διαρρήξεις και 2 ληστείες

Για την υπόθεση συνελήφθησαν τρία άτομα τα οποία είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση, τουλάχιστον από τον Νοέμβριο του 2023, και χτυπούσαν περιοχές γύρω από το κέντρο της Αθήνας, σε Σύνταγμα, Κυψέλη, Καισαριανή, Παγκράτι, Βύρωνα και Ζωγράφου.

Εξιχνιάστηκαν μέχρι στιγμής τουλάχιστον 19 διαρρήξεις και 2 ληστείες που έκανε η συγκεκριμένη σπείρα.

Και οι 3 είναι γνώριμοι των Αρχών σεσημασμένοι για κλοπές, ληστείες και υποθέσεις ναρκωτικών. Ο ένας εξ αυτών νοσηλεύεται, καθώς στην προσπάθειά του να διαφύγει της σύλληψης, πηδώντας από μπαλκόνι σε μπαλκόνι, έπεσε σε ακάλυπτο χώρο και τραυματίστηκε.

Διαβάστε ακόμη: