search

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Athenscon 2022: Η μεγάλη γιορτή της κουλτούρας των κόμικς

Athenscon 2022: Τρία χρόνια μετά την τελευταία διοργάνωση, επιστρέφει θεαματικά στην πόλη το απόλυτο event για τους λάτρεις των κόμικς, του sci-fi, των video games και του cosplay.

Athenscon 2022: Η μεγάλη γιορτή της κουλτούρας των κόμικς

Athenscon 2022, ήρθε η ώρα! Στη φετινή διοργάνωση 90 αναγνωρισμένοι για τη δουλειά τους σκιτσογράφοι και εικονογράφοι από την Ελλάδα θα βρεθούν πίσω από τους πάγκους του Athenscon, ξεδιπλώνοντας το ταλέντο και τα έργα τους μπροστά στα μάτια των επισκεπτών. Καθ’ όλη τη διάρκεια του διημέρου οι επισκέπτες θα μπορούν να φωτογραφηθούν μαζί τους και να ζητήσουν την υπογραφή τους.

«Αυτήν τη στιγμή στην αμερικανική αγορά, η οποία είναι η κύρια βιομηχανία των κόμικς, έχουμε τουλάχιστον 4 δυνατούς εκπροσώπους που είναι στην Ελλάδα και δουλεύουν με το εξωτερικό. Τα τελευταία 10-15 χρόνια η σκηνή έχει ανέβει πάρα πολύ και βγαίνουν αξιόλογες δουλειές επιπέδου εξωτερικού. Μπορούμε να δούμε ιστορίες, έργα τέχνης και σχέδιο που πολλές φορές είναι ακόμη πιο άρτιο από εκείνο του εξωτερικoύ. Βγαίνουν συνέχεια καινούργια ταλέντα, ακόμα και 15 χρονών, που ζωγραφίζουν αριστουργήματα. Αυτά δεν τα βλέπαμε παλιότερα. Δεν τους αφήναν οι γονείς τους; Δεν πίστευαν σε αυτό; Πλέον ο χώρος είναι πιο αποδεκτός», λέει ο Ανδρέας.

Athenscon 2022:  Sci-fi διαδραστικές και φωτογραφικές εμπειρίες με 150 εκθέτες

Διαδραστικά σημεία και φωτογραφικές εμπειρίες που το κοινό θα έχει την ευκαιρία να εξερευνήσει θα γεμίσουν 8.500 τ.μ. Διασκορπισμένοι στον χώρο θα βρίσκονται 150 εκθέτες, ενώ έντονο θα είναι φυσικά το άρωμα του Star Wars. «Θα έχουμε ένα photo opportunity με το Hellenic Star Wars Αcademy, στο οποίο ο επισκέπτης θα μπορεί να φωτογραφηθεί σε συνθήκες μάχης με χαρακτήρες όπως οι Τζεντάι και ο Dark Weider. Οι επισκέπτες θα μπορούν να πάρουν το φωτόσπαθο και να φωτογραφηθούν», λέει ο Ανδρέας. Από τον θρόνο του Game of Thrones στον θρόνο του Boba Fett από την πρωτότυπη σειρά «The Book of Boba Fett», οι ευκαιρίες για φωτογραφικά κλικ θα είναι πολλές. Την ίδια στιγμή, για πρώτη φορά στην Ελλάδα οι fans μπορούν να συμμετάσχουν σε ψηφιακές μάχες στο Διάστημα μέσα από τα πιλοτήρια των X-Wing και Tie-Fighter.

Athenscon 2022: Η μεγάλη γιορτή της κουλτούρας των κόμικς

Καλεσμένοι

Διεθνώς αναγνωρισμένοι καλλιτέχνες και δημιουργοί από όλα τα μέρη του πλανήτη θα δώσουν το «παρών» στη φετινή διοργάνωση (Dominique Tipper, Frank Quitely, Fred Van Lente, Rafa Sandoval, Lucio Parrillo, Carla Cohen, Laura Braga, Chris Jaymes, David Baldeon, Vitale Mangiatordi, Luca Laca Montagliani, Lucid Belle). Παρούσα θα είναι και η Naomi Nagata, μηχανικός του διαστημόπλοιου Rocinante από την τηλεοπτική σειρά επιστημονικής φαντασίας The Expanse. H Marvel θα έχει, φυσικά, την τιμητική της, αφού όσοι βρεθούν στο γήπεδο Tae Kwon Do θα έχουν τη δυνατότητα να μιλήσουν με τον Fred Van Lente, συγγραφέα γνωστών ιστοριών των κόμικς της εταιρείας καθώς και του Conan. Παράλληλα, ο Frank Quitely, σχεδιαστής των X-menBatman & Robin, και οι Carla Cohen και Lucio Parrillo, δύο από τους σημαντικότερους μοντέρνους σχεδιαστές εξωφύλλων στον χώρο των κόμικς, θα είναι εκεί.

«Θα ήθελα να πιστεύω, τουλάχιστον από τη δική μας πλευρά ως διοργάνωσης, πως θα δώσουμε στον κόσμο το συναίσθημα, τις εικόνες και το υλικό που αναζητά στο συνέδριο», συμπληρώνει ο Ανδρέας.

Στο διαγωνιστικό κομμάτι ξεχωρίζει ο διαγωνισμός επιτραπέζιων. «Εκεί, Έλληνες και ξένοι μπορούν να κάνουν την πρότασή τους με ένα καινούργιο επιτραπέζιο. Θα επιλέγονται οι νικητές που βγαίνουν στην αγορά με τα επιτραπέζιά τους», εξηγεί ο Ανδρέας. Θα υπάρχουν πολλά σημεία ενδιαφέροντος για τον επισκέπτη όπως το βάψιμο μινιατούρας μέχρι και την παρουσία του «Connect your city,» ενός δικτύου κέντρων νέων που δραστηριοποιούνται στο επίπεδο της γειτονιάς.

Athenscon 2022:  Ομιλίες και εργαστήρια

Την ίδια στιγμή, στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους του Athenscon θα φιλοξενούνται καθ’ όλη τη διάρκειά του δωρεάν ομιλίες και εργαστήρια. Το φανταστικό θα έχει τους εκπροσώπους του, από το σύμπαν των κόμικς μέχρι τη βιομηχανία του gaming και του κινηματογράφου.

«Έχω την εντύπωση ότι ο κόσμος θα μας αγκαλιάσει, όπως έκανε το 2019. Αν και είμαι άνθρωπος που βλέπει το ποτήρι μισογεμάτο, θα ήμουν ικανοποιημένος αν φτάσουμε στο επίπεδο της τελευταίας διοργάνωσης, ίσως ακόμη και αν έχουμε λιγότερο κόσμο», καταλήγει ο Ανδρέας. «Η διοργάνωση του συνεδρίου μάς δυσκόλεψε φέτος λίγο παραπάνω απ’ ό,τι την προηγούμενη φορά, όταν είχαμε πάρει φόρα, και από το ’17 και μετά κάθε χρονιά η προετοιμασία έβγαινε πολύ πιο γρήγορα. Τώρα νομίζω ότι λόγω της αναγκαστικής παύσης όλος ο κοινωνικός μηχανισμός έχει σοκαριστεί αρκετά, θέλει λίγο χρόνο για να επανεκκινήσει. Φέτος είναι η πρώτη χρονιά που γίνονται πραγματικά εκδηλώσεις τέτοιου επιπέδου και μεγέθους. Βάσει των εκδηλώσεων και των εκθέσεων που έχουμε δει, ο κόσμος διψάει να βγει έξω, να αισθανθεί κάτι διαφορετικό, να δει κάτι καινούργιο και μπορώ να πω ότι βλέπουμε από την προπώληση πως πολλά καινούργια παιδιά που δεν είχαν έρθει στις προηγούμενες χρονιές άρχισαν τώρα να εμφανίζονται και ενημερώνονται. Νομίζω ότι θα πάμε καλά».

Διαβάστε ακόμη: