Η επένδυση του Ελληνικού αναμένεται να λάβει το πράσινο φως από το Υπουργείο Οικονομικών τις επόμενες τρεις εβδομάδες ενώ η μεταβίβαση των μετοχών αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιούλιο.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development Οδυσσέας Αθανασίου μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ανέφερε σε συζήτηση που πραγματοποίησε με τον δημοσιογράφο του Σκαι, Παύλο Τσίμα, ότι μέσα στο φθινόπωρο θα αδειοδοτηθούν τα δυο πρώτα έργα ενώ μέσα στον Ιούλιο η Lamda θα προχωρήσει σε υπογραφές έως και 500 έργων. Η εταιρεία έχει προγραμματίσει την ολοκλήρωση της παραλιακής ζώνης το 2025.

Το «εμβληματικό» έργο του Ελληνικού πέρα από την δημιουργία χιλιάδων θέσεων εργασίας, αναμένεται να προσελκύσει ένα με ενάμιση εκατομμύριο τουρίστες.

Ο κ. Αθανασίου μίλησε για την οικονομική αυτάρκεια της εταιρείας για την ανάπτυξη των υποδομών στο χώρο του Ελληνικού τουλάχιστον για τα προβλεπόμενα έργα της πρώτης πενταετίας αν και θεωρεί τις συνεργασίες σημαντικές κυρίως για λόγους εξειδίκευσης.

Το Ελληνικό εκτός όλων των άλλων, φιλοδοξεί να είναι ο πρεσβευτής της χώρας στην κλιματική αλλαγή, λειτουργώντας μέσα στο περιβαλλοντολογικό πλαίσιο που ευθυγραμμίζεται πλήρως με την πράσινη ανάπτυξη, τόνισε ο κ. Αθανασίου.

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις από την  Ελλάδα και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.