«Η Ελλάδα πέρασε από το λαϊκισμό, από τον πολιτικό κατακερματισμό και βγήκε δυνατότερη», δήλωσε ο Σύμβουλος του πρωθυπουργού επί οικονομικών θεμάτων, Αλέξης Πατέλης, συνομιλώντας με το δημοσιογράφο, Κωνσταντίνο Ρομποτή, στο πλαίσιο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών που διεξάγεται υπό την αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Οι μεταρρυθμίσεις

Ο σύμβουλος του πρωθυπουργού τόνισε ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας εξελέγη με σύνθημα τις δομικές μεταρρυθμίσεις και αυτό έκανε, ενώ ούτε «η πανδημία δεν καθυστέρησε το έργο μας». Ο κ. Πατέλης ανέφερε επιγραμματικά τα νομοσχέδια, που έχει περάσει η κυβέρνηση για τις μεταρρυθμίσεις, από τη διακυβέρνηση, το 5G μέχρι και το εργασιακό νομοσχέδιο που κατατέθηκε σήμερα και ανέλυσε το κυβερνητικό έργο των πρώτων δύο ετών.

Μείωση φορολογίας

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο δεύτερο σημαντικό παράγοντα για την προσέλκυση επενδύσεων, τη φορολογία, τονίζοντας ότι «μία από τις βασικές προτεραιότητες από την αρχή ήταν η μείωση της φορολογίας ώστε να προσελκύσουμε επενδύσεις». Μάλιστα, αναφέρθηκε και στο νέο πακέτο φορολογικών μεταρρυθμίσεων, που στοχεύει να προσελκύσει ανθρώπους που δεν είναι φορολογικοί κάτοικοι της Ελλάδας, όπως για παράδειγμα συνταξιούχους από χώρες της Ευρώπης.

Οι τράπεζες

Το τρίτο κομμάτι, όπως τόνισε, είναι οι τράπεζες, όμως και «εδώ δεν υπάρχει μαγική λύση». Μειώνουμε, είπε, τα κόκκινα δάνεια, αυτό κάνουν και οι τέσσερις συστημικές τράπεζες της χώρας, ώστε να μπορέσουν να κατευθύνουν ρευστότητα στη στήριξη της οικονομίας.

Είμαστε πολύ αισιόδοξοι για την οικονομική ανάπτυξη, η Ελλάδα έχει αλλάξει εικόνα στα μάτια των επενδυτών, δεν είμαστε πια το προβληματικό παιδί της Ευρώπης, τόνισε ο κ. Πατέλης και αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, και στις πολλές ευκαιρίες για χώρες όπως η Ελλάδα που άνοιξαν από την πανδημία και την ψηφιοποίηση.

Οι ξένοι επενδυτές, είπε, ελκύονται από το τραπεζικό σύστημα και από το χαμηλό επίπεδο δανεισμού και βγήκε δυνατότερη από την κρίση. «Έχουμε μία κυβέρνηση  που προσανατολίζεται σε επενδύσεις» είπε και κατέληξε ότι «είναι πολύ καλή στιγμή για να επενδύσει κανείς στην Ελλάδα».

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις  από την Ελλάδα  και τον Κόσμο,  τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.