Στην υπογραφή σύμβασης με την Prodea Investments για την πώληση του συνόλου των μετοχών της κατά 100% θυγατρικής της εταιρείας LAMDA ILIDA OFFICE S.M.S.Α προχώρησε την 05.05.2021 η Lamda Development.

Η εν λόγω πώληση/μεταβίβαση θα ολοκληρωθεί μετά την εκπλήρωση συγκεκριμένων αναβλητικών αιρέσεων που προβλέπονται στην προαναφερθείσα σύμβαση. Ως απώτατη ημερομηνία πλήρωσης των αναβλητικών αιρέσεων έχει τεθεί η 30.09.2021, αναφέρει η εταιρεία σε σχετική ανακοίνωση.

To τίμημα για την αγορά των μετοχών θα ισούται με την αξία της καθαρής θέσης (NAV) της Θυγατρικής, όπως αυτή θα προσδιοριστεί κατά τους ειδικότερους όρους της ως άνω σύμβασης την ημερομηνία ολοκλήρωσης της συναλλαγής. Η συναλλαγή εκτιμάται ότι δεν θα έχει επίδραση στα οικονομικά αποτελέσματα της Εταιρείας ενώ θα προκύψει όφελος σε επίπεδο ομίλου LAMDA DEVELOPMENT από τη μείωση των ενοποιημένων δανειακών υποχρεώσεων κατά το ποσό €39,1εκ (ήτοι η ονομαστική αξία του δανείου της Θυγατρικής την 31.12.2020).

Η ως άνω συναλλαγή εντάσσεται στο πλαίσιο της υφιστάμενης στρατηγικής της Εταιρείας που στοχεύει στην επικέντρωση των δραστηριοτήτων στο εμβληματικό έργο του Ελληνικού και τα εμπορικά της κέντρα.

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις  από την  Ελλάδα  και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.