Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα έκτακτη σύσκεψη της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών για το εμβόλιο της AstraZeneca και τα «ηλικιακά όρια».

Εξετάζονται τα ηλικιακά όρια για το εμβόλιο της AstraZeneca

Σύμφωνα με πληροφορίες η Επιτροπή θα εξετάσει αν θα αυξηθούν τα ηλικακά όρια για τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca.

Mέχρι στιγμής το εμβόλιο χορηγείται σε πολίτες ηλικίας άνω των 30 ετών, ενώ μέχρι σήμερα ήταν η μοναδική επιλογή για τους πολίτες 30-39 ετών.

AstraZeneca: Έκτακτη σύσκεψη της Επιτροπής Εμβολιασμών για τα ηλικιακά όρια

Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών θα εξετάσει, στην έκτακτη σύσκεψή της, αν θα αυξηθούν τα ηλικακά όρια για τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca.

Σε επιφυλακή για τις θρομβώσεις

Σε αυξημένη επιφυλακή έχουν τεθεί οι υγειονομικές Αρχές της χώρας, ερευνώντας προσεκτικά, ένα προς ένα, τα περιστατικά θρομβώσεων που καταγράφηκαν μετά από τη χορήγηση εμβολίου της AstraZeneca κατά του κορωνοϊού.

Το τελευταίο περιστατικό αφορά σε μια 36χρονη γυναίκα από τη Λέσβο, η οποία υπέστη θρόμβωση μετά τον εμβολιασμό της με το εμβόλιο της AstraZeneca και εισήχθη στο νοσοκομείο στις 22 Μαΐου.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το κανάλι του OPEN, το εμβόλιο είχε χορηγηθεί στην 36χρονη δέκα ημέρες προτού μπει στο νοσοκομείο, δηλαδή κατά τις 12 Μαΐου. Πλέον, η γυναίκα μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο και εκεί παρακολουθείται από το ιατρικό προσωπικό.

Λίγες ώρες νωρίτερα, είχε αποκαλυφθεί ένα ακόμη περιστατικό θρόμβωσης στη Λέσβο, σε μια 63χρονη, η οποία τελικά δεν τα κατάφερε. Η άτυχη γυναίκα είχε εισαχθεί στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Μυτιλήνης την 1η Απριλίου, με θρομβοεμβολικό επεισόδιο, λίγες ημέρες μετά τον εμβολιασμό της με το εμβόλιο της AstraZeneca. Σύμφωνα μάλιστα, και με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Καθημερινή», το συγκεκριμένο περιστατικό πρόκειται για το μόνο επεισόδιο στη χώρα μας που αποδίδεται επισήμως στον εμβολιασμό και έχει αναφερθεί και στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων μέσω του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκου και της Εθνικής Επιτροπή Εμβολιασμών.

Στην Ελλάδα παραπάνω από 740.000 πολίτες έχουν εμβολιαστεί με το εμβόλιο της AstraZeneca.