«Σταθερά κρίσιμη» χαρακτηρίζει την κατάσταση της γυναίκας που νοσηλεύεται, ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ.  Σύμφωνα με πληροφορίες η γυναίκα είναι εγκεφαλικά νεκρή. Η Γλυκερία Μανουσάκη ηλικίας 44 μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου έπειτα από τον εμβολιασμό της με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Η γυναίκα υποβλήθηκε χθες το βράδυ σε χειρουργική επέμβαση παροχέτευσης του αιματώματος από τον εγκέφαλό της, ωστόσο παρά τις προσπάθειές των γιατρών η κατάστασή της επιδεινώθηκε.

«Oι γιατροί με κάλεσαν και μου είπαν ότι υπάρχει εγκεφαλική αιμορραγία και το χειρουργείο θα ήταν μια τελευταία προσπάθεια. Θα μπορούσε oτιδήποτε να συμβεί και να πεθάνει στη διάρκεια της επέμβασης. Τα νέα δεν είναι καλά. Μου είπαν ότι τις επόμενς μέρες θα επέλθει ο εγκεφαλικός θάνατος. Η γυναίκα μου είναι ένας άγγελος. Φοβόταν να κάνει το εμβόλιο και πήγαμε να το κάνουμε μαζί. Οι γιατροί έκαναν τα πάντα για να την βοηθήσουν ωστόσο ευθύνεται το σύνδρομο vitt, η θρόμβωση και η αιμορραγία», ανέφερε ο σύζυγός της 44χρονης.

Να σημειωθεί ότι αρχικά η γυναίκα είχε εισαχθεί στο Βενιζέλειο νοσοκομείο με διαταραχή στην πηκτικότητα του αίματος ενώ στις 20 Μαΐου εμφάνισε θρόμβωση στον εγκέφαλο μετά τον εμβολιασμό της, με το σκεύασμα της Astrazeneca.

Σύμφωνα με πληροφορίες, παρουσίασε συμπτώματα του συνδρόμου VITT τα οποία στη διεθνή βιβλιογραφία αναφέρονται ως πιθανές επιπλοκές από το εμβόλιο της AstraZeneca.

Σχετική είδηση: Θρομβώσεις από AstraZeneca στην Κρήτη: Τι αναφέρει το προσωρινό πόρισμα