Η Aston Martin Lagonda Global Holdings απευθύνεται σε υποψηφίους προκειμένου να βρεθεί ο διάδοχος του Αμεντέο Φελίσα για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου και να γίνει ο τέταρτος διευθύνων σύμβουλος της βρετανικής αυτοκινητοβιομηχανίας μέσα σε τέσσερα χρόνια.

Ο εκτελεστικός πρόεδρος Λόρενς Στρολ έχει έρθει σε επαφή με νυν και πρώην επικεφαλής άλλων αυτοκινητοβιομηχανιών για να διαπιστώσει εάν ενδιαφέρονται για τη θέση, σύμφωνα με ανώνυμες πηγές τις οποίες επικαλείται το Bloomberg. Εκπρόσωπος της Aston Martin αρνήθηκε να σχολιάσει.

Ο Στρολ επέλεξε τον 77χρονο Φελίσα για τη θέση του CEO τον Μάιο του 2022, αντικαθιστώντας το πρώην αφεντικό της Mercedes-AMG, τον Τομπάιας Μόερς, ο οποίος πέρασε λιγότερο από δύο χρόνια στη θέση αυτή. Ο προκάτοχός του, Άντι Πάλμερ, αποχώρησε μήνες μετά τη διάσωση της Aston Martin από τον Στρολ στις αρχές του 2020.

Η αυτοκινητοβιομηχανία που έχει συνδέσει το όνομά της με τον Τζέιμς Μποντ έφερε νέους επενδυτές υπό τον 64χρονο Στρολ, ο οποίος επανέφερε την Aston Martin στην αγωνιστική πίστα της Φόρμουλα Ένα την κατάλληλη στιγμή. Το Δημόσιο Ταμείο Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας, η κινεζική Zhejiang Geely Holding Group  και η κατασκευάστρια ηλεκτρικών οχημάτων Lucid Group έχουν μερίδια στη βρετανική εταιρεία από τα μέσα του 2022.

Η Aston Martin προειδοποίησε τον Νοέμβριο ότι αναμένεται να παραδώσει λιγότερα οχήματα από ό,τι είχε προβλέψει προηγουμένως για το σύνολο του έτους, αφού τα προβλήματα της αλυσίδας εφοδιασμού εμπόδισαν την εξάπλωση του νέου σπορ αυτοκινήτου DB12.

Ο Στρολ αξιοποίησε το αυξανόμενο ενδιαφέρον των επενδυτών για τους αγώνες F1 στα τέλη του περασμένου έτους, πουλώντας μειοψηφικό μερίδιο στην ομάδα της Aston Martin στην αμερικανική εταιρεία ιδιωτικών κεφαλαίων Arctos Partners σε αποτίμηση περίπου 1 δισεκατομμυρίου λιρών (1,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων).

Διαβάστε ακόμη: