Ο πρώτος αναλυτής που κάλυπτε την Aston Martin Lagonda Global Holdings Plc μετά την αρχική δημόσια προσφορά της αυτοκινητοβιομηχανίας το 2018, πρότεινε τελικά την “αγορά” της μετοχής σε πρόσφατο report.

Ο Philippe Houchois της Jefferies ανέβασε την αξιολόγησή του σε “αγορά” (buy) από “διακράτηση” (hold) προηγουμένως, λέγοντας ότι το καθαρό χρέος της βρετανικής εταιρείας έχει σταθεροποιηθεί και η επανεστίαση σε παραδοσιακά αυτοκίνητα «μπροστινού κινητήρα» όπως το DB12 και το Vantage θα ωφελήσει τις πωλήσεις.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg ο Houchois έδωσε στην Aston Martin μια χαμηλή απόδοση περίπου μία εβδομάδα μετά το ντεμπούτο της εταιρείας πριν από πέντε χρόνια. Αμφισβήτησε την υψηλή τιμή της αρχικής δημόσιας προσφοράς (ΙΡΟ) και επίσης τη χρήση των εσόδων από την πώληση μετοχών.

Η μετοχή υποχώρησε κατακόρυφα τα επόμενα χρόνια, αλλά αυξήθηκε κατά 119% το 2023, εν μέρει λόγω μιας επένδυσης από την κινεζική Geely Automobile Holdings Ltd. που βασίστηκε σε κεφάλαια του δισεκατομμυριούχου προέδρου της Aston Martin, Lawrence Stroll.

«Πάντα μου άρεσε η Aston Martin ως ιστορία, αλλά ο ισολογισμός δεν ήταν ισορροπημένος», είπε ο Houchois στο Bloomberg. «Η κατάσταση είναι ακόμα τεταμένη, αλλά ο Lawrence Stroll κατάφερε να ανακεφαλαιοποιήσει χωρίς να θυσιάσει την τιμή της μετοχής, κάτι που είναι αρκετά επιδέξιο». 

Η τιμή στόχος που έδωσε ο αναλυτής για την μετοχή είναι 420 πένες.

Διαβάστε ακόμη: