search

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ασπρόπυργος: Πέπλο μυστηρίου καλύπτει την εμπρηστική επίθεση σε βενζινάδικο – Τι κρύβεται από πίσω

Οι Αρχές εκτιμούν πως το συγκεκριμένο χτύπημα αποτελεί «μήνυμα» καθώς οι ένοπλοι δεν είχαν στόχο να ληστέψουν το βενζινάδικο.

230610124858_aspropirgos-venzinadiko-fortiga-1024×440

«Μπουρλότο» έγινε ένας υπαίθριος χώρος στάθμευσης δίπλα από πρατήριο υγρών καυσίμων στην περιοχή του Ασπροπύργου τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, λίγο μετά τις 3 τέσσερα άτομα τα οποία επέβαιναν σε δύο μηχανές και κρατούσαν καλάσνικοφ προσέγγισαν το πρατήριο επί της οδού Μεγαρίδος και αφού απείλησαν με τα όπλα τον φύλακα έριξαν εύφλεκτο υλικό και έβαλαν φωτιά στα δύο οχήματα που ήταν σταθμευμένα στο χώρο.

Στη συνέχεια, οι δράστες εξαφανίστηκαν ενώ στο σημείο έφτασαν 7 οχήματα της Πυροσβεστικής με 21 πυροσβέστες που έθεσαν υπό έλεγχο την πυρκαγιά καθώς και κλίμακιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών που αναζητά υπολείμματα από εκρηκτικό μηχανισμό.

Από την πυρκαγιά κάηκαν ολοσχερώς οι δύο νταλίκες ενώ προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε τέσσερα ακόμη σταθμευμένα φορτηγά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες φέρονται να χρησιμοποίησαν εκρηκτική ύλη για την επίθεση ενώ οι Αρχές εκτιμούν πως το συγκεκριμένο χτύπημα αποτελεί «μήνυμα» καθώς οι ένοπλοι δεν είχαν στόχο να ληστέψουν το βενζινάδικο.

Οι αστυνομικοί αξιολογούν ως πολύ σοβαρή τη συγκεκριμένη επίθεση εξαιτίας του τρόπου δράσης των εμπρηστών, αναζητούν το κίνητρο που τους οδήγησε να κάψουν τα δύο συγκεκριμένα οχήματα και εξετάζουν ειδικά εάν η επίθεση αυτή συνδέεται με ανθρώπους της νύχτας.

Διαβάστε περισσότερα