Οι μετοχές της Αυστραλίας έκλεισαν με άνοδο την Τρίτη για πρώτη φορά εδώ τρεις συνεδριάσεις, καθώς οι επενδυτές αξιολόγησαν θετικά τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της κεντρικής της τράπεζας. Την ίδια ώρα το δολάριο Νέας Ζηλανδίας εξασθένησε μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για τον πληθωρισμό.

Ο πληθωρισμός της Νέας Ζηλανδίας υποχώρησε σε χαμηλό διετίας, καθώς διαμορφώθηκε στο 5,6% το τρίτο τρίμηνο και μειώθηκε από 6% το προηγούμενο τρίμηνο.

Τα πρακτικά της Κεντρικής Τράπεζας της Αυστραλίας περιέγραψαν λεπτομερώς το σκεπτικό της κεντρικής τράπεζας για τη διατήρηση των επιτοκίων αναφοράς δανεισμού στο 4,1% κατά τη συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής του Οκτωβρίου, τον τέταρτο συνεχόμενο μήνα που διατηρεί τα επιτόκια αμετάβλητα.

Πιο αναλυτικά, στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 έκλεισε 0,42% υψηλότερα στις 7.056,10 μονάδες. Ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei 225 ανέκαμψε και κέρδισε 1,12, ενώ ο Topix ενισχύθηκε κατά 0,77%. Ο Kospi της Νότιας Κορέας πρόσθεσε 1,08% και ο Kosdaq κέρδισε 0,08%.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε άνοδο 0,72%, ενώ οι αγορές της ηπειρωτικής Κίνας αντέστρεψαν τις αρχικές απώλειες σημείωσαν άνοδο 0,06%.

Οι εξαγωγές της Σιγκαπούρης μειώθηκαν για 12ο συνεχόμενο μήνα τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με στοιχεία της κυβέρνησης της Σιγκαπούρης.

Οι μη πετρελαϊκές εγχώριες εξαγωγές της Σιγκαπούρης μειώθηκαν κατά 13,2% τον περασμένο μήνα, μετά τη συρρίκνωση κατά 22,5% τον Αύγουστο.

Στα επιχειρηματικά νέα, το σύνολο του υπεράκτιου χρέους της Country Garden θα μπορούσε να περιέλθει σε καθεστώς αθέτησης πληρωμών εάν η κινεζική εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων δεν καταβάλει το κουπόνι ύψους 15 εκατ. δολαρίων την Τρίτη, όταν λήγει η περίοδος χάριτος των 30 ημερών.

Οι τιμές καταναλωτή στη Νέα Ζηλανδία αυξήθηκαν κατά 5,6% σε σχέση με πριν από ένα χρόνο, βραδύτερα από την αύξηση του 6% το δεύτερο τρίμηνο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της Νέας Ζηλανδίας που δημοσιεύθηκαν την Τρίτη. Το ποσοστό αυτό εξακολουθούσε να είναι σε μεγάλο βαθμό πάνω από το εύρος-στόχο της κεντρικής τράπεζας από 1% έως 3%, καθώς αυξήθηκαν οι τιμές παντού, από τα τρόφιμα έως τη στέγαση.

Διαβάστε ακόμη: