Σημαντικά κέρδη σημείωσαν τα χρηματιστήρια της περιοχής Ασίας-Ειρηνικού την Πέμπτη, καθώς η Federal Reserve διατήρησε σταθερά τα επιτόκια.

Ο πρόεδρος της Fed Τζερόμ Πάουελ απέκλεισε το ενδεχόμενο αύξησης των επιτοκίων, αμβλύνοντας τις ανησυχίες σχετικά με την πιθανότητα η κεντρική τράπεζα να μην είναι σε θέση να συγκρατήσει τον πληθωρισμό.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ αντέστρεψε τις απώλειες για να ηγηθεί των κερδών στην Ασία, με άλμα 2,13%. Ο δείκτης Hang Seng Tech σημείωσε άνοδο 4% με φόντο την άνοδο των Κινέζων κατασκευαστών ηλεκτρικών οχημάτων μετά την ενημέρωση για τις παραδόσεις οχημάτων τον Απρίλιο.

Οι αγορές της ηπειρωτικής Κίνας παρέμειναν κλειστές για την αργία της Ημέρας της Εργασίας.

Το ενδιαφέρον θα επικεντρωθεί στο ιαπωνικό γεν, το οποίο είχε ένα ευμετάβλητο ξεκίνημα στην εβδομάδα εν μέσω υποψιών για κυβερνητική παρέμβαση για τη στήριξη του νομίσματος τη Δευτέρα. Τελευταία διαπραγμάτευση ήταν στα 156,04 έναντι του αμερικανικού δολαρίου.

Ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei 225 διέγραψε τις απώλειες που σημειώθηκαν νωρίτερα στη συνεδρίαση και διαπραγματεύεται οριακά υψηλότερα, ενώ ο ευρύτερος Topix σημείωσε άνοδο 0,11%.

Διαβάστε ακόμη: