«Στο κόκκινο» διαπραγματεύονται οι περισσότερες ασιατικές μετοχές την Πέμπτη, μετά την πτώση στη Wall Street, καθώς η νέα άνοδο του πληθωρισμού στις ΗΠΑ, φρενάρει τις προσδοκίες για πρόωρη μείωση των επιτοκίων από τη Fed.

Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό από την Κίνα έδειξαν επίσης ότι η μεγαλύτερη οικονομία της Ασίας παρέμεινε κολλημένη σε μια διαρκή αποπληθωριστική τάση, πλήττοντας περαιτέρω το κλίμα.

Οι δείκτες της Wall Street υποχώρησαν μετά την άνοδο του δείκτη τιμών καταναλωτή (CPI) που οδήγησε τους traders να περιορίσουν σε μεγάλο βαθμό τα στοιχήματα για μείωση των επιτοκίων τον Ιούνιο από τη Fed.

Πτώση στην Κίνα

Τα αδύναμα στοιχεία για τον κινεζικό πληθωρισμό ταρακούνησαν επίσης τις περιφερειακές αγορές. Οι κινεζικοί δείκτες Shanghai Shenzhen CSI 300 και Shanghai Composite υποχώρησαν κατά 0,2% και 0,4%, αντίστοιχα, μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι ο κινεζικός πληθωρισμός CPI συρρικνώθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο τον Μάρτιο.

Η συνεχής μείωση του πληθωρισμού PPI έδειξε επίσης ελάχιστα σημάδια οικονομικής ανάκαμψης στην Κίνα, η οποία παλεύει με μια διαρκή αποπληθωριστική τάση το τελευταίο έτος, σημειώνει το investing.com.

Η αδυναμία στην Κίνα αποτελεί κακό σημάδι για τις ευρύτερες ασιατικές οικονομίες, δεδομένου ότι βασίζονται στη χώρα ως σημαντικό εμπορικό εταίρο.

Οι απώλειες στις μετοχές της ηπειρωτικής χώρας συμπαρέσυραν τον δείκτη Hang Seng του Χονγκ Κονγκ προς τα κάτω κατά 1,4%, αντιστρέφοντας σε μεγάλο βαθμό τα κέρδη που σημειώθηκαν την Τετάρτη χάρη στο ράλι των τεχνολογικών μετοχών.

Ο ASX 200 της Αυστραλίας υποχώρησε κατά 0,8%, καθώς τα πρόσφατα κέρδη στις τιμές των εμπορευμάτων έδωσαν περιορισμένη μόνο ώθηση στις μεγάλης βαρύτητας μετοχές εξόρυξης. Οι ανησυχίες για την Κίνα επιβάρυναν επίσης τις αυστραλιανές μετοχές.

Διαβάστε ακόμη: