Άλμα στο υψηλότερο επίπεδο τεσσάρων μηνών σημείωσαν οι αγορές της Ασίας την Παρασκευή, καθώς η απότομη πτώση του δολαρίου και των αποδόσεων των ΗΠΑ επέκτεινε το ράλι που τροφοδοτούσε η Federal Reserve, αλλά η αντίδραση στις μειώσεις των επιτοκίων από τις κεντρικές τράπεζες της Ευρώπης θα μπορούσε να προκαλέσει πλήγμα στις ελπίδες για παγκόσμια στροφή στη νομισματική πολιτική.

Ο ευρύτερος δείκτης του MSCI για τις μετοχές της περιοχής Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας σημείωσε άνοδο 0,9%, αφού το προηγούμενο ράλι στο υψηλότερο επίπεδο από τις αρχές Αυγούστου συνάντησε κάποια αντίσταση λόγω της ανάκαμψης των κινεζικών μετοχών. Ο δείκτης σημειώνει σταθερή άνοδο 2,8% στη διάρκεια της εβδομάδας.

Ο ιαπωνικός Nikkei σημείωσε άνοδο 1%.

Τα κινεζικά bluechips διέγραψαν τα προηγούμενα κέρδη τους και υποχώρησαν κατά 0,3%, σημειώνοντας νέο χαμηλό πενταετίας. Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ, ωστόσο, ανέκαμψε κατά 2,2%, ωθούμενος από ένα άλμα άνω του 3% στις κινεζικές εταιρείες ακινήτων, μετά την είδηση ότι το Πεκίνο και η Σαγκάη έχουν χαλαρώσει τους περιορισμούς αγοράς κατοικιών.

Στη Wall Street, ο Dow Jones σκαρφάλωσε σε νέο ιστορικό υψηλό και οι δείκτες S&P 500 και Nasdaq σημείωσαν νέα υψηλά του 2023, καθώς οι αγορές στοιχημάτισαν σε συνολική νομισματική χαλάρωση 150 μονάδων βάσης – το ισοδύναμο έξι περικοπών – για τη Fed το επόμενο έτος.

Διαβάστε ακόμη: