Άνοδο καταγράφουν οι περισσότερες ασιατικές αγορές την Πέμπτη, ανακάμπτοντας από τις απώλειες που σημειώθηκαν κατά τις δύο τελευταίες συνεδριάσεις, στον απόηχο των δηλώσεων του προέδρου της Fed, Τζερόμ Πάουελ, αν και το κλίμα παρέμεινε εύθραυστο μετά τον καταστροφικό σεισμό στην Ταϊβάν.

Οι μικτές ενδείξεις σχετικά με τις μειώσεις των αμερικανικών επιτοκίων περιόρισαν την άνοδο των περιφερειακών μετοχών. Παρόλα αυτά, οι ασιατικές αγορές πήραν κάποια θετικά στοιχεία από τη Wall Street. Τα futures των αμερικανικών χρηματιστηριακών δεικτών σημείωσαν επίσης άνοδο στις ασιατικές συναλλαγές.

Οι όγκοι συναλλαγών στις ασιατικές αγορές ήταν υποτονικοί λόγω των αργιών της αγοράς στην Κίνα και το Χονγκ Κονγκ.

Ο ιαπωνικός Nikkei 225 ανακάμπτει από τρεις συνεχόμενες ημέρες απωλειών

Ο Nikkei 225 σημείωσε άνοδο 1,5% την Πέμπτη, επιστρέφοντας πάνω από το επίπεδο των 40.000 μονάδων μετά από τρεις συνεχόμενες ημέρες απωλειών. Ο δείκτης δέχθηκε πιέσεις από τις  ενδείξεις για υψηλότερο ιαπωνικό πληθωρισμό, όπως σημειώνει το investing.com.

Ο ευρύτερος δείκτης TOPIX σημείωσε άνοδο 1,3%, ανακάμπτοντας επίσης από τις πρόσφατες απώλειες.

Η επίμονη αδυναμία του γεν ευνόησε σε μεγάλο βαθμό τις ιαπωνικές μετοχές με εξαγωγικό προσανατολισμό, οι οποίες αποτέλεσαν βασικό μοχλό των κερδών του Nikkei την Πέμπτη. Το γεν δέχθηκε πλήγμα από τα στοιχήματα ότι τα ιαπωνικά επιτόκια θα αυξηθούν οριακά, ενώ τα αμερικανικά επιτόκια θα παραμείνουν υψηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Ο δείκτης ASX 200 της Αυστραλίας σημείωσε άνοδο 0,5% και παρέμεινε σε απόσταση αναπνοής από τα υψηλά ρεκόρ, ενώ ο KOSPI της Νότιας Κορέας ενισχύθηκε 1%, κοντά στο υψηλότερο επίπεδο διετίας.

Ο δείκτης της Ταϊβάν έκλεισε 0,6% χαμηλότερα την Τετάρτη, καθώς η χώρα επλήγη από τον χειρότερο σεισμό των τελευταίων 25 ετών. Η TSMC έχασε 1,3% αφού ανακοίνωσε ότι εκκενώνει ορισμένες περιοχές του εργοστασίου της μετά τον σεισμό.

Διαβάστε ακόμη: