search

ΚΟΣΜΟΣ

Άρση του φορολογικού απορρήτου του Τραμπ για τα τελευταία έξι χρόνια συστήνει η Βουλή των Αντιπροσώπων

Σημειώνεται ότι ο πρώην πρόεδρος έχει παλέψει σκληρά για να θωρακίσει τις φορολογικές του δηλώσεις.

Ντόναλντ Τραμπ

Επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ψήφισε να υπέρ της δημοσίευσης των φορολογικών δηλώσεων του πρώην Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για τα τελευταία έξι χρόνια.

Η κίνηση καλύπτει μια σχεδόν τετραετή νομική μάχη από τους Δημοκρατικούς για την απόκτηση των εγγράφων, η οποία αποφασίστηκε τελικά από το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ τον περασμένο μήνα.

Οι πρόεδροι των ΗΠΑ δεν υποχρεούνται από το νόμο να δημοσιεύσουν τις φορολογικές τους δηλώσεις, αλλά για δεκαετίες το έκαναν οικειοθελώς.

Ο πρώην πρόεδρος έχει παλέψει σκληρά για να θωρακίσει τις φορολογικές του δηλώσεις.

Η US House Ways (Επιτροπή Τρόπων) και η Means Committee (Μέσων της Βουλής) των ΗΠΑ ψήφισε με πλειοψηφία 24 έναντι 16 υπέρ της δημοσίευσης των εγγράφων, με όλους τους Δημοκρατικούς  να τάσσονται υπέρ και όλους τους Ρεπουμπλικάνους κατά.

Ένα από τα μέλη της επιτροπής, ο Δημοκρατικός Μπρένταν Μπόιλ από την Πενσυλβάνια, δήλωσε σχετικά: «Αυτή είναι μια από τις πιο σημαντικές ψήφους που θα δώσω ποτέ ως μέλος του Κογκρέσου, και το υποστηρίζω 100%.

Ωστόσο δεν είναι σαφές πότε θα δει το κοινό τα οικονομικά έγγραφα που προέρχονται από το 2015-20, όταν ο Τραμπ ήταν υποψήφιος πρόεδρος και υπηρετούσε στον Λευκό Οίκο.

Οι δηλώσεις θα μπορούσαν να προσφέρουν λεπτομέρειες απο πρώτο χέρι για τα οικονομικά του κ. Τραμπ, συμπεριλαμβανομένων των περιουσιακών στοιχείων, των πηγών εισοδήματος, των φιλανθρωπικών συνεισφορών και των υποχρεώσεων, συμπεριλαμβανομένης της πιθανότητας σύναψης δανείων.

Το 2016, ο  Τραμπ έγινε ο πρώτος προεδρικός υποψήφιος από μεγάλα κόμματα μετά τον Ρίτσαρντ Νίξον το 1972 που αρνήθηκε να δημοσιοποιήσει τις φορολογικές του δηλώσεις ενώ έκανε εκστρατεία για το αξίωμα.

Εκείνη την εποχή, είπε ότι θα το έκανε αφού είχε ολοκληρωθεί ο έλεγχος της Υπηρεσίας Εσωτερικών Εσόδων.

Διαβάστε ακόμη: