Η άρνηση των βουλευτών της μειοψηφίας να δεχθούν την πρόταση του Στέφανου Κασσελάκη και να αναλάβουν καθήκοντα τομεαρχών στη Βουλή αναμένεται να δημιουργήσει νέα τρικυμία στην Κουμουνδούρου, ενώ παράλληλα το γεγονός δείχνει πόσο βαθύ είναι το χάσμα που έχει δημιουργηθεί στην Κουμουνδούρου.

Στελέχη κοντά στον πρόεδρο του κόμματος κάνουν λόγο για «λευκή απεργία» των βουλευτών της μειοψηφίας, με το πρόβλημα να είναι πρωτίστως πολιτικό, αλλά ταυτόχρονα να αδυνατίζει την παρέμβαση του κόμματος στη Βουλή, καθώς η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον ολιγομελής- αριθμεί μόλις 47 βουλευτές- ενώ ικανά στελέχη επιλέγουν να μείνουν εκτός ρόλου στο Κοινοβούλιο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μιλάμε για πάνω από 10 βουλευτές, ίσως και 12, μεταξύ των οποίων ο Αλέξης Χαρίτσης, ο Νάσος Ηλιόπουλος και άλλοι- δεν είμαστε βέβαιοι, αλλά στον Ευκλείδη Τσακαλώτο δεν έγινε καν πρόταση.

Σύμφωνα με τις ίδιες (διασταυρωμένες) πληροφορίες ο Στέφανος Κασσελάκης έχει δεχθεί εισηγήσεις να προχωρήσει σε δημόσια καταδίκη της «λευκής απεργίας» που -όπως υποστηρίζουν- υιοθετούν ως στρατηγική στο εσωτερικό του κόμματος οι βουλευτές της μειοψηφίας. Μια δημόσια καταγγελία που πάντως θα επιταχύνει τις εξελίξεις, καθώς στελέχη της Κουμουνδούρου δεν αποκλείουν σε μεταγενέστερο χρόνο να επέλθει ακόμα και διάσπαση του κόμματος.

Οι βουλευτές της μειοψηφίας τονίζουν πως σε καμία περίπτωση δεν επιλέγουν τη «λευκή απεργία», αλλά είχαν προειδοποιήσει πως εφόσον οριστεί συντονιστής των ΕΠΕΚΕ ο Παύλος Πολάκης δεν θα αναλάμβαναν καθήκοντα τομεάρχη γιατί δεν δέχονται να λαμβάνουν εντολές από το συγκεκριμένο στέλεχος.

Την Τρίτη, μάλιστα, υπήρξαν αντιδράσεις από τις δηλώσεις της Θεοδώρας Τζάκρη για την ήττα που θα υποστεί η εσωκομματική αντιπολίτευση, με στελέχη της μειοψηφίας να κάνουν λόγο για «πρόκληση» και για δηλώσεις που «ρίχνουν λάδι στη φωτιά». Ο Στέφανος Κασσελάκης, πάντως, όχι μόνο συνοδευόταν από τη Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας στο Συνέδριο του ΣΕΒ όπου και μίλησε, αλλά είχε και ονομαστική αναφορά στη Θεοδώρα Τζάκρη για την αποτελεσματικότητα του έργου της ως μέλους της κυβέρνησης Τσίπρα, γεγονός που προκάλεσε επίσης πολλές συζητήσεις στο εσωτερικό της Κουμουνδούρου. «Μόνο αναφορά στην Τζάκρη, σε κανέναν άλλο», αναρωτιούνταν!

Ενδιαφέρον έχει και το ερώτημα για το ποιος θα έχει τον πρώτο λόγο στον ΣΥΡΙΖΑ το επόμενο διάστημα, οπότε και ο Στ. Κασσελάκης θα ταξιδεύσει στις Ηνωμένες, καθώς και αμέσως μετά, καθώς επιστρέφοντας στην Ελλάδα λίγο μετά αναμένεται να παρουσιαστεί στον στρατό.

Διαβάστε ακόμη: