Το Navis One, με κινητήρες Caterpillar, κατασκευάστηκε από την Gentech το 2013 με το όνομα Queen ANNE. Σχεδιασμένο από την Uniellé Yacht Design, ήταν ένα πραγματικό αριστούργημα μηχανικής και design, με μήκος 46,27 μέτρα, μέγιστη ταχύτητα 16 κόμβων, ταχύτητα πλεύσης 12 κόμβων και αυτονομία άνω των 3.000 ναυτικών μιλίων.

Ιδιοκτήτης της θαλαμηγού ήταν κατά το παρελθόν ο Τούρκος επιχειρηματίας Sezgin Baran Korkmaz, ο οποίος, όμως, είχε κάποιες δικαστικές περιπέτειες στις ΗΠΑ, με αποτέλεσμα το σκάφος να βγει σε δημοπρασία από τη U.S. Marshals Service. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λιμενικού, το σκάφος έφερε σημαία Μαλαισίας.

Το γιοτ Navis One

Πόσο κόστιζε το NAVIS ONE;

Η αξία του superyacht υπολογιζόταν, σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, στα 17 εκατομμύρια δολάρια.

Το ετήσιο κόστος λειτουργίας του υπολογιζόταν ότι ήταν περίπου 2 εκατομμύρια δολάρια.

Τι συνέβη στα Κουφονήσια

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Superyacht Times, γύρω στις 16:00 το απόγευμα της 9ης Οκτωβρίου, επιβάτες και πλήρωμα βγήκαν με τα tenders έξω. Με τη δύση του ηλίου, όμως, ένας από τους επιβάτες επέστρεψε στο σκάφος, μαζί με δύο μέλη του πληρώματος.

Αυτόπτες μάρτυρες είδαν την πρύμνη του Navis One να τυλίγεται στις φλόγες γύρω στις 20:00, με την αστυνομία να φτάνει λίγο αργότερα. Μέσα σε μία ώρα, τα δύο επάνω επίπεδα είχαν καεί.

Το σκάφος, που είχε προορισμό τη Μύκονο, καταστράφηκε ολοσχερώς και βυθίστηκε.

Διαβάστε ακόμη: