Ο ανώτερος στρατιωτικός Διοικητής της Ουκρανίας ανέλαβε σήμερα (07/09) την ευθύνη για σειρά πληγμάτων σε στρατιωτικές αεροπορικές βάσεις στην προσαρτηθείσα χερσόνησο της Κριμαίας, οι οποίες τελούν υπό τον έλεγχο της Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένης της αεροπορικής βάσης στην πόλη Σάκι, που καταστράφηκε ολοσχερώς τον περασμένο μήνα.

Η Ουκρανία, μέχρι ώρας, υπαινίσσονταν την εμπλοκή της.

Ο Βαλέρι Ζαλούζνι, Αρχιστράτηγος του ουκρανικού στρατού, ανέφερε ότι τα πλήγματα «προκλήθηκαν από πυραύλους ή ρουκέτες», χωρίς να προχωρήσει σε λεπτομέρειες. «Δέκα στρατιωτικά αεροσκάφη καταστράφηκαν από αυτά τα πλήγματα», ενημέρωσε, μέσω άρθρου στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων, UkrinForm.

«Η απειλή της Ρωσίας να χρησιμοποιήσει τακτικά πυρηνικά όπλα δε μπορεί να αγνοηθεί, ένα πλήγμα τέτοιου είδους θα μπορούσε να προκαλέσει έναν περιορισμένο πυρηνικό πόλεμο», σημείωσε εν συνεχεία στο κείμενο, που συνυπογράφει ο βουλευτής, Μιχάιλο Ζαμπρόντσκι.

«Υπάρχει άμεση απειλή χρήσης, υπό ορισμένες προϋποθέσεις, τακτικών πυρηνικών όπλων από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσίας. Προσθέτως, είναι αδύνατο να αποκλεισθεί εντελώς το ενδεχόμενο της εμπλοκής των ηγετικών κρατών του κόσμου σε μία περιορισμένη πυρηνική σύγκρουση, στην οποία η προοπτική ενός Γ’ Παγκοσμίου Πολέμου είναι, ήδη, ορατή», ισχυρίσθηκε ο κ. Ζαλόυζνι.

Διαβάστε ακόμη:

Τι ετοιμάζει η Apple: Γιατί με το νέο iPhone δε θα μένετε ποτέ από σήμα

Η ενεργειακή κρίση μεταλλάσσεται ήδη σε χρηματοπιστωτική

Μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας στο Δημόσιο – Κίνητρα αλλά και ποινές

Δημοσκόπηση MRB: Προβάδισμα 6.4% της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, η ακρίβεια βρίσκεται στο επίκεντρο