Πυρ και μανία είναι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και ένα μέρος του επικοινωνιακού μηχανισμού με την εμφάνιση Τσίπρα στο πρωινάδικο του ΣΚΑΪ.

Ενοχλημένος με την επιλογή του Αλέξη Τσίπρα εμφανίζεται και ο Κώστας Βαξεβάνης, ο οποίος σε άρθρο του στο «DOCUMENTO» αναφέρει χαρακτηριστικά: «Εκεί στο Φάληρο θέλουν να περνούν γενεές δεκατέσσερις τον ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας να το δέχεται αδιαμαρτύρητα. Και να φωνάζουν νυχθημερόν, μπράβο Κυριάκο, και ο ΣΥΡΙΖΑ να μην μιλά».

Να μην στοχοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ τους δημοσιογράφους του, αλλά οι τελευταίοι μια χαρά να τον στοχοποιούν και αυτόν και τα στελέχη του.

Να καταπίνει ο ΣΥΡΙΖΑ αμάσητα τα εξοχικά στο Σούνιο, τα ΟΥΚ στις Μαλδίβες που πήγαν να σώσουν τον πρόεδρο και τότε πρωθυπουργό, τα σκάνδαλα στη Βενεζουέλα και λοιπά παρόμοια κι ο ΣΚΑΪ να ξοδεύει τόνους μελάνι για να πείσει για τη σκευωρία της NOVARTIS και να παθαίνει αφωνία για τις αδιευκρίνιστες καταθέσεις και τα πόθεν έσχες της συμφοράς.

Εκτός από τον Βαξεβάνη που εκφράζει τη λεγόμενη σκληρή γραμμή, την αντίθεσή τους με την εμφάνιση του Αλέξη Τσίπρα στο πρωινάδικο του ΣΚΑΪ εκφράζουν κορυφαία στελέχη του κόμματος.

Στελέχη της εσωκομματικής αντιπολίτευσης, χαρακτηρίζουν άγαρμπη τη στάση του απέναντι στα κανάλια κορυφαίου επιχειρηματικού παράγοντα.

Αντί να ρίξει γέφυρες και να τα βρει, αυτός προτίμησε να πάει στον ΣΚΑΪ, ενώ είχε προηγηθεί και η απρέπεια να ζητηθούν τα στοιχεία της δημοσκόπησης που είχε προβάλει ο ALPHA σύμφωνα με την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνουν το ίδιο εκλογικό ποσοστό.

Συνεχίζεται η κόντρα ΣΥΡΙΖΑ – Alpha TV

Ακόμη και στελέχη των λεγόμενων προεδρικών, χαρακτηρίζουν ως αυτοκτονία τη ρήξη του Αλέξη Τσίπρα με το πανίσχυρο μιντιακό σύστημα του επιχειρηματικού ομίλου.

Επισημαίνουν ότι ο ΣΚΑΪ δεν πρόκειται να χαριστεί στον ΣΥΡΙΖΑ επειδή έσπασε το εμπάργκο και πήγε στο πρωινάδικο.

Αντίθετα τα δύο κανάλια του επιχειρηματικού ομίλου είχαν βοηθήσει σε δύσκολες περιόδους τον Αλέξη Τσίπρα.

Ένα ακόμη θέμα που προκάλεσε αναταράξεις ήταν στην εμφάνιση Τσίπρα στο ΣΚΑΪ η αναφορά του για την επανακρατικοποίηση της ΔΕΗ.

Κατηγορηματικά αντίθετος με τη θέση αυτή είναι ο Γ. Χουλιαράκης, ο οποίος συμβάλλει καθοριστικά στη διατύπωση των θέσεων του κόμματος για την οικονομία παρά το γεγονός ότι τυγχάνει και σύμβουλος του Στουρνάρα στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Η παρουσία Τσίπρα στο πρωινάδικο του ΣΚΑΪ, προκάλεσε τα ειρωνικά σχόλια στα κορυφαία κλιμάκια μεγάλου επιχειρηματικού ομίλου.

Όπως αντιλαμβάνεστε οι σχέσεις του συγκεκριμένου ομίλου με τον Αλέξη Τσίπρα βρίσκονται στο χειρότερο δυνατό σημείο με ό,τι συνεπάγεται μια τέτοια εξέλιξη.